В Житомирській області на пасовищі люди знайшли авіабомбу

В Житомирській області на пасовищі люди знайшли авіабомбу

03.07.15 08:10 0 563
30 червня до рятувальників м. Коростень надійшло повідомлення про виявлення підозрілого предмету на одній з вулиць районного центру. Як з’ясувалося, місцеві жителі проходили повз поле, на якому зазвичай випасають худобу. Вони побачили, що з-під землі видніється верхівка невідомого предмету. З цікавості вони підійшли поближче і припустили, що це військові боєприпаси. Про це місцеві й сповістили надзвичайників.

Фахівці ДСНС, які прибули до місця виклику ідентифікували знахідку як 250-кілограмова фугасна авіаційна бомба (ФАБ-250) часів минулої війни. Аби максимально устерегти населення від небезпеки, знахідку огородили стрічкою та організували охорону. Наближення сторонніх осіб до бомби було унеможливлено.

02 липня піротехніки Управління ДСНС Житомирщини знищили вибухонебезпечний предмет на спеціальному полігоні. Крім того минулої доби група піротехнічних робіт знищила ще 10 підозрілих знахідок. Зокрема, 2 артилерійські снаряди знешкодили у с. Березівка Любарського району, 3 мінометні міни у с. Хутір того ж району та ще 5 мінометних мін у с. Жеребки, що на Чуднівщині.

Рятувальники Житомирщини вкотре закликають, помітивши вибухонебезпечний предмет або щось зовні схоже на нього – негайно телефонуйте за номером «101». Не випробовуйте долю – не чіпайте його! В жодному разі не можна розбирати чи розпилювати боєприпаси. Самостійно не переносьте та не перекочуйте їх з місця на місце. Не збирайте та не здавайте такі предмети в металобрухт. Убезпечте від біди себе та своє оточення!

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Тернополі з 3 липня до ...

КОМЕНТАРІ