В Ізяславському районі набирає обертів Всеукраїнська акція «Бібліотека українського воїна»

В Ізяславському районі набирає обертів Всеукраїнська акція «Бібліотека українського воїна»

03.07.15 08:35 0 632
В Ізяславському районі набирає обертів Всеукраїнська акція «Бібліотека українського воїна», ініційована Міністерством культури України для підтримки бойового духу та патріотичного виховання українських військовослужбовців.

Метою акції її організатори визначили завдання сприянню морально-психологічному забезпеченню бойової і мобілізаційної готовності військ, патріотичному вихованню у Збройних Силах України, підвищенню освітнього рівня військовослужбовців, організації їх змістовного дозвілля.

Як зазначають організатори - важливою складовою високого рівня бойової і мобілізаційної готовності військ є морально-психологічний стан військовослужбовців, що забезпечується патріотичним вихованням, підвищенням освітнього рівня військовослужбовців, організацією їх змістовного дозвілля. Тому заохочення читання у Збройних Силах України сприятиме формуванню високодуховної та моральної особистості українського воїна.

У ході проведення акції збираються для передачі до бібліотек військових частин Збройних Сил України кращі зразки вітчизняної та світової художньої літератури в перекладі українською мовою, науково-популярні видання з історії Української держави, її культури, Збройних сил.

Акція реалізовується на громадських засадах. Сама ж акція стартувала 09 березня 2015 року під час Національного радіомарафону «Борітеся – поборете! Шевченко мобілізує».

Зібрані видання будуть передаватися за погодженням із Міністерством оборони України Національною парламентською бібліотекою України, обласними універсальними науковими бібліотеками до бібліотек військових частин Збройних Сил України.

Першими на Ізяславщині, до неї долучились працівники центральної районної бібліотеки на чолі з директором та користувачами бібліотеки. Тут уже зібрані перші видання – це переважно твори української художньої літератури.

Днями до районної бібліотеки завітала жителька села М'якоти Елеонора Левчук та передала до книгозбірні майже 500 примірників різних книг із власної бібліотеки. Частина подарованих книг буде передана до бібліотек військових частин у рамках проведення акції «Бібліотека українського воїна».

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: За фактом незаконного ...

КОМЕНТАРІ