У Рівненській області на найбільшому водосховищі регіону працівники ДСНС тренувалися рятувати потопаючих

У Рівненській області на найбільшому водосховищі регіону працівники ДСНС тренувалися рятувати потопаючих

03.07.15 12:55 0 548
2 липня на одному з найбільших водосховищ на Рівненщині – Хрінницькому, у Демидівському районі співробітники 1-го державного пожежно-рятувального поста ГУ ДСНС спільно з матросами-рятувальниками Хрінницької аварійно-рятувальної служби та бази відпочинку «Маяк», а також працівниками швидкої допомоги провели спеціальні навчання з організації та проведення рятування людей на водних об’єктах у літній період.

За тактичним задумом тренувань, на пункт зв’язку пожежно-рятувального підрозділу надійшло повідомлення про те, що на водосховищі поблизу бази відпочинку «Маяк» двоє відпочиваючих випали з надувного човна та не в змозі самостійно допливти до берега. Люди потребують термінової допомоги.

До місця події негайно було направлено черговий караул рятувальників ДСНС, матросів-рятувальників та працівників швидкої допомоги. Співробітники Служби порятунку разом з матросами-рятувальниками на рятувальних човнах оперативно допливли до потопаючих, дістали їх з води та швидко доправили на берег. Після застосування реанімаційних заходів потерпілих у задовільному стані передали працівникам швидкої допомоги.

Підбиваючи підсумки тренувань, начальник Демидівського районного сектору Головного управління ДСНС України у Рівненській області старший лейтенант служби цивільного захисту Сергій Демидюк зазначив: «шні навчання дозволили кожній із служб швидкого реагування додатково перевірити готовність своїх підрозділів та вдосконалити рівень координації дій під час порятунку людей на водних об’єктах у літній період».

З цікавістю за діями рятувальників спостерігали відпочиваючі на березі водосховища. Саме з цією категорією людей після закінчення навчань працівники Держслужби з НС провели профілактичні бесіди та вручили листівки щодо правил поводження на воді. Також рятувальники нагадали громадянам, яких правил необхідно дотримуватися, як діяти та куди звертатися по допомогу у разі виникнення надзвичайної ситуації.

Демидівський РС ГУ ДСНС у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Хмельниччині ...

КОМЕНТАРІ