У Рівненській області рятувальники показали високий рівень професійної підготовки

У Рівненській області рятувальники показали високий рівень професійної підготовки

03.07.15 08:55 0 600
Рятувальник – це професія мужніх і сміливих людей, які за покликом серця обрали своїм фахом захист населення і територій держави від надзвичайних ситуацій та подій. Ліквідація наслідків природних стихій, техногенних катастроф, знешкодження вибухонебезпечних предметів, проведення рятувальних та інших аварійних невідкладних робіт на об'єктах підвищеної небезпеки, ліквідація пожеж усіх ступенів складності, порятунок людей в різних екстремальних ситуаціях - ось неповний перелік робіт, які виконують співробітники Державної служби з надзвичайних ситуацій. Значний перелік завдань вимагає від рятувальників високої професійної майстерності. Саме для цього в підрозділах Служби порятунку в системі службової підготовки постійно проводяться як теоретичні, так і практичні заняття з особовим складом. Рятувальники вивчають керівні документи, нормативні акти, алгоритми тих чи інших аварійно-рятувальних робіт, а також на практиці вдосконалюють методи ліквідації надзвичайних подій, гасіння пожеж та порятунку людей. Разом з тим, працівники ДСНС постійно займаються фізичними вправами, адже професія рятувальника вимагає відмінної спортивної підготовки. Щороку по завершенню навчального періоду весь особовий склад підрозділів Служби порятунку здає заліки зі службової, професійної та фізичної підготовки.

Так, 02 липня співробітники апарату Головного управління ДСНС у Рівненській області складали річні заліки. Спочатку офіцери давали письмові відповіді на тестові запитання з усіх тем теоретичної підготовки, що вивчалися протягом року. Після цього на спортивно-оздоровчому комплексі ГУ ДСНС пройшла здача нормативів з професійно та фізичної підготовки.

За підсумками здачі заліків особовий склад обласного управління ДСНС показав високу теоретичну, професійну та фізичну підготовку.

ГУ ДСНС у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: За фактом незаконного ...
Наступна новина: Видатки місцевих ...

КОМЕНТАРІ