Рівненщина: відповідатиме у суді голова сільради,який незаконно «роздав» 37 земельних ділянок площею 7,5 га

Рівненщина: відповідатиме у суді голова сільради,який незаконно «роздав» 37 земельних ділянок площею 7,5 га

03.07.15 11:09 0 715
Органами прокуратури Рівненської області скеровано до суду обвинувальний акт стосовно колишнього голови однієї із сільських рад області, який вчинив корупційне кримінальне правопорушення, що передбачене ч. 2 ст. 364 (зловживання владою, що спричинило тяжкі наслідки) та ч. 2 ст. 366 (службове підроблення) КК України.

? Доказами, зібраними органом досудового розслідування встановлено, що вказана особа, будучи головою сільради, грубо порушив вимоги законодавства та упродовж 1994-2001 років підробив і видав низку витягів з рішень органу місцевого самоврядування про передачу у приватну власність громадянам 37 земельних ділянок загальною площею 7,5 га для будівництва та обслуговування господарських будівель і споруд поблизу районного центру, ? про це розповів заступник прокурора Рівненської області Андрій Боровик. ? У подальшому на підставі фіктивних витягів з рішень сільради, якою насправді вказані питання не розглядались та відповідні рішення не приймались, було незаконно виготовлено технічну документацію із землеустрою щодо встановлення меж земельних ділянок в натурі.

Внаслідок злочинних оборудок із землею державі заподіяно збитки на суму понад 300 тис грн.

Тепер долю чиновника колишньої влади вирішить суд.

Кримінальна відповідальність за вказані злочини передбачена у виді позбавлення волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом від п'ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян та зі спеціальною конфіскацією.

Прес-служба прокуратури Рівненської області Tweet
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Как правильно выбрать ...
Наступна новина: На Вінниччині стане ...

КОМЕНТАРІ