Звернення керівництва УДАІ Волині до пішоходів!

Звернення керівництва УДАІ Волині до пішоходів!

03.07.15 09:17 0 631
На автодорогах області з початку року зареєстровано 104 дорожньо-транспортні пригоди, де 19 пішоходів загинули, 94 – отримали тілесні ушкодження.

- Аналіз таких аварій на автошляхах вказує, що більшість таких ДТП стається через ігнорування правил дорожнього руху. Пішоходи не зважають на сигнали світлофорів, переходять проїзну частину поза пішохідними переходами, раптово виходять на дорогу. При цьому в зоні підвищеного ризику перебувають пішоходи, які під час руху розмовляють по телефону, слухають музику в навушниках або користуються іншими гаджетами, - розповідає заступник начальника управління ДАІ УМВС України у Волинській області Олег Данилюк.

Державтоінспекція попереджає: за порушення Правил дорожнього руху настає адміністративна відповідальність. Зокрема за ст. 127 КУпАП, непокора пішоходів сигналам регулювання дорожнього руху, перехід ними проїзної частини у невстановлених місцях або безпосередньо перед транспортними засобами, що наближаються, невиконання інших правил дорожнього руху тягне за собою попередження або штраф від 51 до 85 грн. Якщо особа порушила правила дорожнього руху у стані сп'яніння, штраф становить від 130 до 170 грн. А якщо вищезазначені порушення спричинили створення аварійної обстановки - від 170 до 255 грн., або громадські роботи на строк від двадцяти до сорока годин.

Шановні пішоходи! У жодному випадку не виходьте на проїзну частину, не впевнившись у власній безпеці. Крім того, якщо ви бачите порушення з боку водія, будьте мудрішими – поступіться.

Державтоінспекція вкотре звертається до кожного учасника дорожнього руху з проханням не ризикувати, а бути уважними та обережними, дотримуватися Правил дорожнього руху та з повагою ставитися один до одного!

УДАІ УМВС України

у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Луцьку у міській раді ...
Наступна новина: Строительства ангаров и ...

КОМЕНТАРІ