На Буковині податківця затримано за хабар

На Буковині податківця затримано за хабар

03.07.15 11:00 0 552
За 2 тис. грн. керівник відділу доходів та зборів фізичних осіб Державної податкової інспекції Чернівецької області обіцяв приватному підприємцю не притягувати його до адміністративної відповідальності та, не нараховувати штрафні санкції за фактом порушення податкового законодавства.

У травні 2015 року чиновник виявив факт неподання декларації підприємцем за 2014 рік, у зв'язку з чим викликав останнього та повідомив про притягнення його до адміністративної відповідальності. Крім цього, підприємець не сплатив державі 15 відсотків податку, за отриманий у 2014 році прибуток у сумі 42 тис. гривень.

Податківець за винагороду у сумі 2 тис. гривень обіцяв «забути» про викриті факти.

Працівниками управління протидії злочинності у сфері економіки УМВС України в Чернівецькій області 1 липня цього року хабарника затримано під час отримання коштів.

За даним фактом прокуратурою області вже відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст.368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України.

Правопорушнику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Вирішується питання щодо затримання чиновника у порядку ст. 208 КПК України та повідомлення про підозру.

Департамент протидії злочинності

у сфері економіки МВС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Натяжные потолки и их ...
Наступна новина: На Львівщині водій ...

КОМЕНТАРІ