В Луцьку у міській раді обговорили питання функціонування Державного історико-культурного заповідника

В Луцьку у міській раді обговорили питання функціонування Державного історико-культурного заповідника

03.07.15 09:05 0 610
За участю депутатів Олександра Семенюка, Богдана Шиби, Сергія Волика, Віктора Ящука, Андрія Буя та Андрія Козюри відбулося засідання тимчасової контрольної комісії міської ради щодо сприяння розвитку Державного історико-культурного заповідника в м. Луцьку.

Перед присутніми виступив директор вищезазначеного заповідника Павло Рудецький, який поінформував, що на території Старого міста є 42 пам'ятки, з них — 19 національного значення. За його словами, нині завершується паспортизація об'єктів культурної спадщини.

Також проводиться робота з встановлення охоронних зон історико-культурних пам'яток. Павло Рудецький наголосив, що це дасть можливість контролювати питання будівництва та проведення інших робіт поблизу цих об'єктів.

Всі ці роботи проводяться за кошти управління культури Волинської облдержадміністрації.

Павло Рудецький розповів, що на території заповідника проводиться багато культурно-мистецьких заходів.

Зупинився директор Державного історико-культурного заповідника в м. Луцьку й на проблемних питаннях. Так, за його словами, великою проблемою заповідника є невпорядкований рух транспорту. Він наголосив, що через велике скупчення автомобілів туристичним автобусам важко доїхати до Луцького замку.

Великою проблемою є й Центральний ринок, який псує краєвиди навколо Луцького замку. Павло Рудецький зазначив, що варто б частину його реконструювати і зробити там мистецькі та сувенірні крамниці тощо. А на іншій частині облаштувати парковки для автомобільного транспорту, аби туристичні автобуси не їздили вулицями Старого міста.

Також Павло Рудецький наголосив, що проблемою є земельні ділянки, які знаходяться у занедбаному стані. За його словами, дирекція заповідника не може вплинути на їх власників, адже не має інформації про окремих з них, їхнє майно.

Заслухавши інформацію, члени тимчасової контрольної комісії поставили запитання доповідачу.

Крім того, відбулося й чергове засідання робочої групи громадськості та краєзнавців спільно з постійною комісією міської ради міжнародного співробітництва, інформаційної політики, молоді, спорту та туризму з питань збереження та розвитку історичного середовища м. Луцька. Участь у її роботі взяли депутати Павло Данильчук, Тарас Бас, Микола Дендіберін та Віктор Ящук. Учасники засідання порушили ряд питань збереження історичних пам'яток на території Старого міста. Звернули увагу під час засідання на стан земельних ділянок на вулиці Драгоманова, 15; Кафедральній, 21; Плитниці, 7; Данила Галицького, 5. Вони перебувають в оренді чи приватній власності, але їх користувачі не використовують за цільовим призначенням та перетворили у смітники. Члени комісії вирішили дослідити питання цих ділянок і тоді приймати рішення щодо подальшого їхнього перебування в оренді.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Видатки місцевих ...
Наступна новина: Звернення керівництва УДАІ ...

КОМЕНТАРІ