Чернівчани поділились досвідом як потрапити до Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО з одеситами

Чернівчани поділились досвідом як потрапити до Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО з одеситами

03.07.15 14:21 0 534
Одним із головних завдань міських громад на є запровадження обмежень з метою збереження історичних територій та міських ландшафтів від спотворення і візуальної агресії. Для поліпшення обміну інформацією між містами заплановано періодично проводити конференції з проблем історичних міст Центральної і Східної Європи.

Так, на запрошення Одеської міської ради група представників освітньої та памяткоохоронної галузі м.Чернівців взяли участь у ІІ міжнародній науково-практичній конференції «Збереження історичної забудови центра Одеси шляхом включення до основного Списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО», яка відбулася 24-26 червня 2015р.на базі управління з питань охорони обєктів культурної спадщини Одеської міської ради та Одеської державної академії будівництва та архітектури.

Метою конференції було обговорення шляхів збереження історичної забудови центру Одеси і підготовки номінаційного досьє для включення обєкта до списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. У конференції взяли участь представники міжнародних організацій, державних органів у сфері культури, освіти, науки, інформації і комунікацій, представники бізнесу, громадянського суспільства, науково-освітнього співтовариства, засобів масової інформації, політичні та громадські діячі, провідні експерти з різних країн світу.

Важливо нагадати, що ЮНЕСКО фундаментальним принципом вважає той факт, що культурна спадщина кожного є культурною спадщиною усіх. Так, відповідальність за спадщину та за спосіб управління нею належить, в першу чергу, культурній спільноті, що створила цю спадщину, а потім вже тій спільноті, яка нею опікується.

Чернівці на цьому форумі представляли Олена Пушкова, начальник відділу охорони культурної спадщини Чернівецької міської ради, Тамара Марусик, професор, проректор з науково-педагогчної роботи Чернівецького національного університету імені Ю.Федьковича, Ірина Коротун, кандидат архітектури, доцент кафедри архітектури, будівництва та декоративно-прикладного мистецтва ЧНУ, кандидат архітектури. Чернівецький досвід підготовки номінаційного досьє та проходження різноманітних заходів, передбачених ЮНЕСКО, було високо оцінено учасниками конференції. Обговорено також міжнародний досвід збереження історичної та культурної спадщини під егідою ЮНЕСКО і його вплив на розвиток суспільства, правові та технічні питання збереження об'єктів культурної спадщини в історичних ареалах.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Релігійні громади ...
Наступна новина: Рівненська область: ...

КОМЕНТАРІ