Кава та обладнання для її приготування

Кава та обладнання для її приготування

03.07.15 12:02 0 952

Мільйони людей у цілому світі навіть і уявити собі не можуть початок робочого дня без духмяної ранкової кави. Про  користь цього напою довго сперечались і сперечаються науковці до нині, але люди не перестають вживати менше кави. Кава ввійшла в наш обов’язковий раціон. За кавою домовляються про великі справи, інвестиції, покупки, продажі та багато іншого. За кавою зустрічаються давні друзі та знайомі. Кав’ярень, кавових автоматів на вулиці велика кількість це показує популярність даного напою.

Зараз важко визначити дату, коли вперше ченці монастиря в Ємені вперше спробували відвар кавових зерен. Кава з’явилася досить багато років назад і багато легенд є про те, хто перший і коли відкрив зерна. Кавовий напій раніше не був таким популярним як зараз. Кавові зерна були дорогими, так як привозилися із Ефіопії, Сомалі, тому її пили лише заможні люди. Спочатку кавовий напій вживали як ліки він вважався збуджуючим засобом і багато хто брав його із собою у довгі і виснажливі подорожі. Зерна кави підтримували людину довго в тонусі.  Вживали  лише зерна, які товкли, скручували, і брали із собою в дорогу, такі кульки підтримували без сну арабських воїнів. Виявляється перед тим, як почали вживати кавовий напій, вживали кавове вино, яке готувалося зі забродженого соку кавових ягід, розбавляючи з водою. Трохи згодом почали заварювати кавові зерна, але зерна не смажили, а використовували лише сухі. Лише у XIV столітті почали підсмажувати зерна кави, розтирати його на порошок і заливати то все окропом.  А араби ще й почали  додавати в розтерту каву різноманітні спеції, що значно покращувало аромат, додаючи каві родзинку

Кавове різноманіття

Якщо раніше, каву могли пити лише заможні люди, тому що її привозили спеціально і це вимагало довго часу і коштів, то сьогодні каву можна придбати у будь-якому  магазині або в  інтернеті.  Та і на  ринку придбати каву не є проблемою. Виробники пропонують нам різноманітні сорти кави від робусти до арабіки. Кава з різними смаками, в зернах і мелена, від величезного асортименту розбігаються очі. І тут тільки ви зможете точно визначити, яка кава вам більше до душі, з якої країни, з яким смаком і присмаком. На визначення сама вашої кави можне піти немало часу, і вам прийдеться випити не одну філіжанку цього духмяного напою.

Сьогодні ми можемо насолоджуватися не тільки духмяною кавою, але й різноманітними напоями, приготовленими на його основі: капучіно, латте, кава з шоколадом, тощо.  

Обладнання для приготування кави

Раніше,  щоб випити  смачну каву, потрібно було йти у кав’ярні та купувати її  за великі гроші. Традиція ходити до кав’ярні залишилася і зараз. Адже сама атмосфера кав’ярень налаштовує на позитив, та і з друзями і з подругами тут можна зустрітися і поспілкуватися. Але кожна господиня має у запасі свій рецепт заварювання кави, і може з легкістю приготувати його вдома. До того ж промисловість зараз випускає різноманітне кавове обладнання, що робить можливим  процес приготування кави  вдома не гіршим.  Крім того за допомогою професійного кавового обладнання ви зможете відкрити свою власну кав’ярню. В нас час це можливо. Завітайте на сайт 9-bar.com.ua, де зможете знайти все необхідне. До вашої уваги тут все , що потрібно доля приготування кави:

  • кава в зернах, мелена, розчинна. Різних виробників та торгових марок;
  • кавомолки;
  • кавоварки;
  • професійні еспресо-машини;
  • кавові машини суперавтомати;
  • вендингове обладнання.

Варто зазначити, що обладнання ви зможете придбати як нове, так і те, що було у використанні, але у відмінному стані. Ще вам запропонують запчастини до комбайнів та еспресо–машин, засоби чищення. Крім того спеціалісти компанії допоможуть налагодити обладнання, та здійснити сервісне обслуговування.

Сьогодні створенні всі умови для того, щоб ви мали змогу насолоджуватися якісним кавовим напоєм. Також ви зможете налагодити власний бізнес, адже все необхідне обладнання для приготування якісної кави можна придбати.





Источник: http://9-bar.com.ua/
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Наступна новина: В Тернополі cергій Надал ...

КОМЕНТАРІ