Рівненщина: рятувальники провели в дитячому санаторії пізнавальну акцію «Безпечні канікули»

Рівненщина: рятувальники провели в дитячому санаторії пізнавальну акцію «Безпечні канікули»

05.07.15 10:58 0 617
З метою запобігання виникнення нещасних випадків із дітьми під час їхнього відпочинку у літніх таборах, рятувальники проводять ряд різноманітних заходів. Так, 02 липня співробітники Радивилівського районного сектору ГУ ДСНС у Рівненській області провели цікаву пізнавальну акцію під назвою «Безпечні канікули» у дитячому санаторії «Веселка». Під час проведення заходу рятувальники намагалися не лише ознайомити відпочиваючих із основними правила безпечної поведінки в літній період, але й практично навчити дітей правильним діям в екстремальних ситуаціях.

Акція розпочалася із ознайомлення дітей з правилами безпеки у побуті, під час відпочинку на воді та у лісі, а також куди необхідно звертатися за допомогою у разі виявлення підозрілих предметів чи розливі ртуті тощо. Школярі дізналися про причини виникнення та наслідки різних надзвичайних ситуацій, а також способи їх уникнення. Рятувальники детально розказали дітям, як діяти у разі пожежі чи у випадку виникнення надзвичайної події.

Після теоретичних занять розпочалась практична частина акції. Працівники Служби порятунку навчали дітей порядку надання долікарської допомоги під час різного виду травм, одягати протигази і спецодяг рятувальника. Одночасно з цим офіцери ДСНС демонстрували дітям як користуватися первинними засобами пожежогасіння. Малеча мала змогу самотужки за допомогою вогнегасника загасити умовну пожежу.

Надалі на пляжу санаторію рятувальники продемонстрували школярам дії при наданні першої допомоги потопаючому. Діти на власноруч могли спробувати, як надати допомогу людині при утопленні та отримали навички проведення непрямого масажу серця і штучного дихання.

Після практичних заходів діти переглянули профілактично-роз’яснювальні мультфільми та отримали листівки і пам’ятки з правилами безпеки життєдіяльності.

Школярі щиро дякували рятувальникам за цікаву акцію та обіцяли дотримуватись всіх правил безпеки.

«Головне управління ДСНС у Рівненській області приділяє особливе значення проведенню таких заходів. Адже завдяки цій роботі вдається попередити виникнення різних надзвичайних подій із дітьми під час літнього відпочинку, а також навчити молодь правильним діям в екстремальних ситуаціях», - відмітив очільник Служби порятунку Рівненщини полковник служби цивільного захисту Сергій Крук.

ГУ ДСНС у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Упродовж шести місяців ...
Наступна новина: Більшість українців ...

КОМЕНТАРІ