На Рівненщині затримано працівника прокуратури при одержанні 50 тис грн хабара

На Рівненщині затримано працівника прокуратури при одержанні 50 тис грн хабара

05.07.15 10:12 0 531
Прокуратурою Рівненської області із залученням спеціального підрозділу УМВС України в області «Сокіл» 03 липня 2015 року, «на гарячому» викрито прокурора прокуратури Рівненського району, який вимагав та одержав 50 тис грн неправомірної вигоди.

За вказану суму прокурор обіцяв громадянину вирішити питання про закриття стосовно нього кримінального провадження.

На цей час слідчим відділом прокуратури Рівненської області розпочато досудове розслідування за ч.3 ст.368 КК України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою, яка займає відповідальне становище, поєднаної із вимаганням). Проводяться невідкладні слідчі дії.

Працівника прокуратури затримано у порядку ст. 208 КПК України. Вирішується питання про оголошення йому підозри у вчиненні вказаного кримінального правопорушення, обрання запобіжного заходу та відсторонення від посади.

Санкція зазначеної статті Кримінального кодексу України передбачає покарання у виді позбавлення волі строком від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.

Хід досудового розслідування перебуває на контролі прокурора Рівненської області.

Прес-служба прокуратури Рівненської області Tweet
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Вінницька область: ...

КОМЕНТАРІ