В Чернівецькій області рятувальники відпрацьовували дії з ліквідації пожежі на потенційно-небезпечному об’єкті

В Чернівецькій області рятувальники відпрацьовували дії з ліквідації пожежі на потенційно-небезпечному об’єкті

05.07.15 09:04 0 628
3 липня у Чернівцях по вул. М. Тореза на території ПАТ «Олійно-жировий комбінат» були проведенні тактико-спеціальні навчання з ліквідації умовної пожежі. Дані навчання проводилися з метою перевірки готовності підрозділів оперативно-рятувальної служби цивільного захисту Чернівецької області до дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій, пов'язаних з аваріями та пожежами на потенційно-небезпечних об’єктах та відпрацювання взаємодії підрозділів Управління ДСНС України у Чернівецькій області з іншими службами під час ліквідації наслідків аварій та пожеж на таких об’єктах.

Самі навчання були поділені на 2 етапи: теоретичний та практичний. Під час першого з них, учасникам навчань було показано найнебезпечніші ділянки даного підприємства, а саме: склад сировини, олійно-екстракційний цех з основним і оборотним бензосховищем, елеватор сировини, призначений для приймання, зберігання та відвантаження споживачам шроту, цех очистки олії та склад готової продукції. Учасникам навчань детально розповіли про особливості процесу виготовлення продукції та до яких небезпечних наслідків може призвести недотримання правил безпеки при цьому.

Під час практичної частини навчань відпрацьовувалися дії з ліквідації пожежі в резервуарі готової продукції Так, згідно задуму навчань, внаслідок порушення технологічного процесу зливу олії сталося загорання резервуару готової продукції ємністю 1000 м.куб.. Створилася загроза перекидання пожежі на цистерни, які стоять на загрузці. Першими до ліквідації умовної пожежі приступили працівники професійного пожежного поста № 3 олійно-жирового комбінату, які одночасно з цим повідомили про пожежу службу порятунку 101. Відразу за місцем виклику направлено бійців ДСНС двох державних пожежно-рятувальних частин обласного центру. На момент прибуття вогнеборців вогнем була охоплена площа 120 кв.м.. Для ліквідації пожежі було створено оперативний штаб, до складу якого увійшли працівники Управління ДСНС та представники олійно-жирового комбінату. Рятувальники розгорнули рукавну лінію та подали воду з пожежних автомобілів для охолодження палаючого резервуару та поряд розташованих цистерн. Додатково на місце події було направлено пожежний поїзд станції Чернівці з допомогою якого вогнеборці провели пінну атаку. Спільними зусиллями умовна пожежа була ліквідована. Після цього, учасники провели засідання, в ході чого підбили підсумки проведених навчань. Для проведення тактико-спеціальних навчань залучалося 8 одиниць техніки та 35 чоловік особового складу, з яких 5 одиниць техніки та 19 чоловік особового складу від Управління ДСНС.

«Ми повинні бути готові до будь-яких ситуацій на потенційно-небезпечних об’єктах. Тому навчання, які були проведені, мали на меті покращити готовність рятувальників та співробітників олійно-жирового комбінату до виконання завдань за призначенням. За результатом, які показали учасники навчань, можні сказати, що пожежно-рятувальні підрозділи Чернівців та працівники протипожежного посту даного об’єкту готові до дій у разі необхідності» – підбив підсумки навчань заступник начальника Управління ДСНС України у Чернівецькій області підполковник служби цивільного захисту Сергій Шмиголь.

Прес-служба УДСНС України у Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У справі по землі біля ...
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ