Львів долучається до «Місяця авторських читань». Афіша

Львів долучається до «Місяця авторських читань». Афіша

05.07.15 08:51 0 660
Львів обіцяє гарячі вихідні. Не лише на вулицях буде спекотно, а й у філармонії, де звучатиме запальна латиноамериканська музика. Крім того, книголюби мають чудову нагоду почати відкривати для себе нові імена літератури інших країн, адже місто Лева долучається до Місяця авторських читань. А театрали мають змогу побувати на першому міжнародний фестиваль театрів ляльок. Фото: bookforum.ua

Про це і багато іншого розкаже наша афіша.

У Львові триває Перший міжнародний фестиваль театрів ляльок «І люди, і ляльки – 2015». Програма:

4 липня, субота

12.00 – «Таємниця Лялькового Дому» Ярослав Грушецький

Черкаський академічний театр ляльок, Україна

(в приміщенні ЛТЕМ «І люди, і ляльки», вул.Фредра, 6)

14.00 – «ЛЕСИНІ ЛИСТИ» Інсценізація С.Брижаня за поезією та дитячими листами ЛЕСІ УКРАЇНКИ

Хмельницький академічний обласний театр ляльок, Україна

(в приміщенні ЛТЕМ «І люди, і ляльки», вул.Фредра, 6)

16.00 – «ЛЕСИНІ ЛИСТИ» Інсценізація С.Брижаня за поезією та дитячими листами ЛЕСІ УКРАЇНКИ

Хмельницький академічний обласний театр ляльок, Україна

(в приміщенні ЛТЕМ «І люди, і ляльки», вул.Фредра, 6)

19.30 – «Йшла собака через міст» Ярослав Грушецький

Черкаський академічний театр ляльок, Україна (в приміщенні Львівського академічного театру ім. Леся Курбаса, вул. Л.Курбаса,3)

5 липня, неділя

12.00 – «Лисичка, Котик і Півник» Ярослав Грушецький

Черкаський академічний театр ляльок, Україна

(в приміщенні ЛТЕМ «І люди, і ляльки», вул.Фредра, 6)

14.00 – «Червона шапочка» Шарля Перро,

Батумський державний театр ляльок та юного глядача, Грузія

16.00 – «Колесо долі» Ірина Медведєва, переклад C. Майорової.

ЛТЕМ «І люди, і ляльки», Україна

(в приміщенні ЛТЕМ «І люди, і ляльки», вул.Фредра, 6).

З 4 липня у Львові протягом 31 дня відбуватимуться авторські читання, на яких виступлять 62 письменники із чотирьох країн: України, Чехії, Польщі і Словаччини. Таким чином Україна приєднується до найбільшого транскордонного літературного фестивалю Центральної Європи. У суботу львівську публіку чекає о 19:00 виступ Ришарда Криніцького, о 20:30 Оксани Забужко. У неділю можна завітати на авторські читання Мароша Крайняка (19:00) і Олександра Михеда (20:30).

Львівський Палац мистецтв запрошує на вихідні на Pop Up Market де буде представлений одяг, аксесуари, та купа різних речей для молодих та сучасних людей.

У неділю площа перед Оперним театром, площа перед пам’ятником Шевченку, скейт-парку біля Порохової вежі перетвориться на фестивальний майданчик Yarych Street Fest.

Спробувати себе в екстремальних видах спорту разом з професіоналами зможуть усі охочі.

На фестиваль приїде також найсильніша людина України Василь Вірастюк. Він привезе ще кількох силачів, зокрема – стронгмена Сергія Конюшка.

Також у рамках фестивалю екстремальних видів спорту відбудеться парний чемпіонат України зі стронгмену – у протистоянні зійдуться богатирі з Івано-Франківська, Києва, Запоріжжя, Дніпропетровська та Львова. Судитимуть змагання Василь Вірастюк, Володимир Рекша та Сергій Конюшок. МУЗИКА

О 18.00 неділю на публіку у Львівській філармонії чекатимуть запальні ритми Латинської Америки.

Родзинкою концертної програми стане молодий диригент італійського походження із Буенос-Айреса – Раміро Аріста, творчість якого поєднує європейські традиції, Балканський фольклор та латиноамериканські ритми, аби подарувати слухачеві по-справжньому незабутні враження та емоції. ТЕАТРИ СУБОТНІЙ РЕПЕРТУАР

Львівська опера о 18.00 кличе на «Наталку Полтавку».

У театрі Заньковецької о 18.00 покажуть спектакль «Вій, вітерець!». НЕДІЛЬНИЙ РЕПЕРТУАР

У Львівські опері опівдні покажуть «Чарівне кресало», а о 18.00 «Дон Кіхота».

Театр Заньковецької запрошує на виставу «Симфонія сльози».

Перший український театр для дітей та юнацтва покаже о 15:00 «Beautiful Карпати», а о 18:00 Personal Jesus. МУЛЬТИКИ

Думками навиворіт. Райлі – звичайна 11-річна школярка, і, як у кожного з нас, її поведінку визначають п’ять базових емоцій: радість, сум, страх, гнів і гидливість. Емоції живуть у свідомості дівчинки і кожен день допомагають їй справлятися з проблемами, керуючи усіма її вчинками. До пори до часу емоції живуть дружно, але раптом виявляється, що Райлі і її батькам чекає переїзд з невеликого затишного містечка в галасливий і людний мегаполіс. Кожна з емоцій вважає, що саме вона краще інших знає, що потрібно робити в цій непростій ситуації, і в голові у дівчинки настає повна плутанина. Щоб налагодити життя у великому місті, освоїтися в новій школі і подружитися з однокласниками, емоціям Райлі повинна знову навчитися працювати спільно.

Пінгвінчик Пороро Великі перегони. У глухому селі живе пінгвінчик Пороро, який мріє вирости і стати справжнім гонщиком. Одного разу в їхніх краях здійснює вимушену посадку вантажний літак з черепахами, що перевозять сани для зимових перегонів. Помилково вирішивши, що черепахи і є ті самі гонщики, пінгвінчик вмовляє їх дати йому кілька уроків майстерності, а потім вирушає на змагання. Але прибувши на місце, він розуміє, що виграти буде не так просто, адже в суперниках у нього багаторазовий чемпіон з перегонів Білий Тигр і нечисті на лапу ведмеді, які вічно чинять різні підступи суперникам. НОВЕНЬКЕ

«Термінатор: Генезис» (фантастика, бойовик, трилер, пригоди). Коли Джон Коннор, лідер опору, посилає сержанта Кайла Різа назад в 1984 рік, щоб захистити Сару Коннор і врятувати майбутнє, несподіваний поворот подій створює розлом в часі. Сержант Різ виявляється в новій, незнайомій версії минулого, де він зустрічає несподіваних союзників, в тому числі Термінатора, нових небезпечних ворогів, і нову місію: змінити майбутнє...

«Супер Майк XXL» (драма, комедія, музика). Минуло три роки після того, як Майк на піку своєї популярності закінчив кар’єру стриптизера, а клуб «Королі Тампи» вже майже готовий визнати свою поразку. Але виконати це у своєму стилі: готуючись «запалити» Мертл-Біч, вони знову розділять сцену з легендарним Супер Майком. Дорога на останнє шоу проходить через Джеконсвілл і Саванну, де Майк і хлопці зустрінуть старих знайомих і заведуть нових, а також вивчать пару незаяложених рухів.

«Зачистка» (трилер). Відколи Коул став свідком вбивства, його життя покотилося у прірву. Дружина покинула, він страждає від галюцинацій, а на шматок хліба доводиться заробляти чищенням килимів. У той момент, коли Коул, здавалося б, досяг самого дна, його викликають на нічну роботу в заміський особняк... «СТАРІ» НОВИНКИ

«Третій зайвий 2» (комедія). Плюшевий ведмідь продовжує зводити з розуму манірну інтелігенцію. На цей раз ведмежа і його довгонога блондинка вирішили завести дитину. Там де не постаралася природа, на допомогу приходять зіркові донори, міські божевільні і вірний друг Джонні. Він щойно розлучився з Лорі і готовий до нових авантюр. Третій тут зовсім не зайвий.

«Обличчя янгола» (драма, трилер). Після вбивства молодої дівчини, що прогриміло на весь світ, в італійське місто Піруджа приїжджає молодий режисер для підготовки до зйомок фільму за мотивами злочину. Там він знайомиться з американською журналісткою Симоною Форд, яка нещодавно написала про це суперечливу книгу. У місті правлять бал скажені репортери з усього світу що вивалюють на своїх глядачів біля телеекранів купи «брудної білизни» в гонитві за кричущими заголовками. А про вбиту дівчину абсолютно забули.

«Нічна красуня» (жахи, фентезі, детектив). Молодий хлопець на ім’я Тобі за дивних і трагічних обставин втрачає свою кохану Есму. Він упевнений що причиною її смерті стала поява якоїсь диявольської істоти. Подія так його шокує, що він потрапляє в психіатричну клініку. Пізніше, коли Тобі виходить звідти, йому пропонують роботу в заміському маєтку однієї старої жінки. Сама жінка дуже слабка тому усіма її справами завідує дворецький. Ця парочка виглядає дещо лякливо, але умови роботи вигідні, і Тобі погоджується. Як потім з’ясовується в будинку є ще один мешканець – молода дівчина, яка страждає на рідкісну хворобу – алергію на денне світло. Вона замкнена в спеціальній кімнаті. Щось у ній нагадує йому про Есме. Але хто ж насправді ці люди до яких він потрапив?

«Світ Юрського періоду». Через 22 роки після подій Парку юрського періоду на острові Нублар функціонує тематичний парк, колись задуманий Джоном Хеммондом. До цього часу відвідуваність парку вже починає падати, і компанія-власник відкриває новий атракціон з метою залучення відвідувачів, що призводить до неприємних наслідків.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області
Наступна новина: Закон про реструктуризацію ...

КОМЕНТАРІ