У прифронтових селах люди п‘ють дощову воду та готують їжу на багатті

У прифронтових селах люди п‘ють дощову воду та готують їжу на багатті

05.07.15 11:32 0 550
Через постійні обстріли людям у прифронтових селах доводиться виживати без світла, газу, води та ще й під кулями. Жителі залишились відірваними від цивілізації та призвичаюються до нових умов, в яких їсти готувати потрібно на вогні, а пити – дощову воду.

Про це йдеться у сюжеті проекту «На периметрі» (щобудня о 21:35 на телеканалі ZIK).

Після вечірніх обстрілів прифронтового Чермалика – відповідні наслідки. Село залишилось без газу, бо терористи обстріляли трубопровід. Натомість у Станиці Луганській подачу газу відновили, але місцеві уже кілька тижнів живуть без світла та води. Те, що після кожного обстрілу страждає комунальна сфера, стало правилом у населених пунктах, які розташовані на лінії вогню.

«Я думаю, що вони навмисне стріляють по високовольтних опорах, насосних станціях та важливих об‘єктах. Я не розумію, навіщо це робити», – дивується місцевий мешканець Олександр Климушин.

Відтак, людям нічого іншого не залишається, як готувати їжу у казанах на вогні та користуватися дощовою водою. Іноді її доводиться навіть пити.

На окупованих територіях ситуація не краща. Журналісти служби Радіо Свобода розповіли, як уже місяцями у Луганську з кранів не тече вода.

«У таких районах як, до прикладу, Комінтернове та Червоний яр, води немає взагалі. Їм лише на Паску і на травневі свята на три дні пустили, і один раз на День перемоги. А потім перекрили і немає в них води взагалі», – розповідає місцева бабуся.

Та всі розуміють, що вода у Луганську з‘явиться ще не швидко. Адже під кулі потрапила електропідстанція.

«Подача води на Луганськ повністю припинена. Такі справи. А це дуже серйозна річ. Станцію не відремонтувати – тут все міняти треба», – кажуть місцеві жителі.

Відновити водопостачання терористи не можуть, а тому одразу ж почали звинувачувати українських солдатів і всі стрілки переводити на голову Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Геннадія Москаля, який може подавати воду на окуповану територію через Сіверський Донець. Проте очільник області запевнив: терористам допомагати не буде. Та місцеві бідкаються, що їхні «ополченці» з комунальною сферою не можуть дати собі ради.

«У нас немає ніякої гуманітарної допомоги. Подивіться, скільки тут старих та дітей. Це дуже страшно і жахливо. Народ сидить напівголодний», – обурюються луганчани. Та додають: комунальні проблеми все ж не найстрашніші наслідки бойових дій. Найгірше – думати про завтрашній день і те, яким він буде.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ