Відбувся “круглий стіл” з питань організації дорожнього руху в старій частині міста Луцька

Відбувся “круглий стіл” з питань організації дорожнього руху в старій частині міста Луцька

05.07.15 11:35 0 628
Відбувся “круглий стіл” з питань організації дорожнього руху в старій частині міста Луцька. Перший заступник міського голови Тарас Яковлев повідомив, що з метою збереження історико-культурних пам'яток необхідно обмежити і впорядкувати рух транспорту у старій частині Луцька. До міської ради неодноразово зверталися працівники Державного історико-культурного заповідника в м. Луцьку, священнослужителі, представники громадських організацій з проханням вирішити цю проблему. Розроблено проект, який передбачає врегулювання руху транспорту в історичній частині міста, в районі вулиць Глушець-Данила Галицького-Ковельська-Замкова. Буде встановлено три термінали на в'їзді у заповідну зону, які видаватимуть відповідні квитки на право заїзду. За словами Тараса Яковлева, отримані кошти будуть використовуватися на покращення інфраструктури старого міста.

Автори проекту зазначили, що буларди (механічні механізми, які обмежують рух) та паркомати будуть розміщені таким чином, що суб'єкти господарювання і мешканці цього району матимуть можливість вільного доїзду до своїх будинків.

Окрім того, 9 липня будуть підбиті підсумки конкурсу з визначення операторів паркування транспортних засобів на вулицях Глушець,1 (Центральний ринок), Братковського, Плитниця,10 (Замкова площа), Галшки Гулевичівни, Драгоманова (загальною кількістю 135 паркувальних місць). Всі паркувальні місця будуть розміщені в межах проїжджої частини.

Проект, який передбачає обмеження руху транспорту у старій частині міста, узгоджено усіма інституціями і буде винесений на розгляд виконавчого комітету міської ради.

Свої думки і пропозиції щодо впровадження цього проекту висловили директор Державного історико-культурного заповідника в м. Луцьку Павло Рудецький, депутат міської ради Віктор Ящук, краєзнавці Олег Виноградов та Ігор Левчук.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Луцькі податківці ...

КОМЕНТАРІ