На Хмельниччині міліціонери виявили 2 плантації нарковмісних рослин

На Хмельниччині міліціонери виявили 2 плантації нарковмісних рослин

05.07.15 13:46 0 560
Відразу два незаконних посіви нарковмісних рослин виявили працівники міліції у Ярмолинецькому районі. З плантацій вилучено 637 рослин снотворного маку та 413 кущів конопель.

В рамках проведення на території області оперативно-профілактичних заходів під умовною назвою «Мак-2015» правоохоронці постійно проводять цільові рейди з метою виявлення незаконних наркопосівів. Так, в одному із сіл Ярмолинецького району працівники міліції на присадибній ділянці місцевої жительки виявили 637 рослин снотворного маку, а інший житель цього ж села у себе на городі виростив 413 кущів конопель. Зі слів селян, рослини вони висадили для власних потреб.

Виявлені нарковмісні рослини направлено на дослідження до науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при УМВС. За вказаними фактами розпочато кримінальні провадження за ч. 2 ст. 310 (Посів або вирощування снотворного маку або конопель) Кримінального кодексу України. Санкція статі передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Прес-служба УМВС України

в Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ