У Волинській області рятувальники перевіряють стан боєздатності місцевих пожежних підрозділів напередодні жнивної кампанії

У Волинській області рятувальники перевіряють стан боєздатності місцевих пожежних підрозділів напередодні жнивної кампанії

05.07.15 08:36 0 593
2 липня представники Луцького міськрайвідділу Управління ДСНС України у Волинській області провели перевірку команд місцевої пожежної охорони у селах Білосток та Чаруків Луцького району. Оскільки за тиждень-другий в області активно відбуватиметься збір урожаю зернових, рятувальники з’ясовували ступінь готовності сільських пожежних до ліквідації пожеж на об’єктах господарства та забезпечення оперативного реагування під час жнив.

Оцінюючи роботу сільських пожежників, співробітники ДСНС найперше звертали увагу на технічний стан автомобілів, їх комплектацію пожежно-технічним обладнанням та справність телефонного зв’язку. Крім того, практично перевірили боєготовність: працівників МПО виїздили за умовним сигналом «Тривога» та подавали воду на гасіння імітованої пожежі.

Місцеву пожежну команду у селі Білосток створено ще у 2008 році, відтоді вогнеборці здійснили уже кілька десятків виїздів у навколишні села. А територія, яку обслуговує команда, чимала – дев’ять сіл на території чотирьох сільських рад. Підрозділ функціонує на території приватного сільськогосподарського підприємства «Білосток», що здало в оренду приміщення для чергування пожежників та гараж для автомобіля. Тут створено всі необхідні умови для несення служби пожежними: проведено опалення, телефон, автомобіль – у справному стані.

Кількома роками пізніше створена пожежна команда у селі Чаруків, що нині обслуговує сусідні села. Сільський голова Світлана Крищук переконує: працівники пожкоманди неодноразово доводили боєздатність оперативним реагуванням та умілими діями. Пожежний, який чергував того дня, не тільки виконав необхідні умови огляду-конкурсу, здійснивши виїзд за умовним сигналом «Тривога», але й продемонстрував приборкання імітованого горіння первинними засобами пожежогасіння.

Співробітники ДСНС оглянули пожежне депо та переконалися, що уже зараз працівники місцевої пожежної охорони готуються до зими, заздалегідь заготовляючи паливо.

Всупереч кризовим процесам у суспільно-економічному житті пожежні підрозділи на селі функціонують. Слід зазначити, що автоцистерни в місцевих підрозділах пожежної охорони Білостока та Чарукова прослужили понад 30 років, проте знаходяться вони у справному технічному стані. Проблемним залишається оновлення бойового одягу та спорядження.

Всупереч негараздам зберегти місцеві пожежні команди на селі можна тільки спільними зусиллями громади, органів влади на місцях та самих працівників пожежних команд.

Заходи у рамках вивчення боєздатності підрозділів МПО триватимуть на території усієї області до 10 липня. Уже найближчими днями співробітники ДСНС оглянуть пожежні формування, що функціонують на базі приватних сільськогосподарських підприємств Луцького району.

УДСНС України у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ