Закарпатські піротехніки знешкодили два боєприпаси,виявлені в Мукачеві

Закарпатські піротехніки знешкодили два боєприпаси,виявлені в Мукачеві

05.07.15 15:41 0 566
2 липня в Мукачеві на вул. Абрикосовій виявили одразу кілька вибухонебезпечних предметів. Боєприпаси знайшов місцевий мешканець на власному обійсті, копаючи канаву. О 10:00 він повідомив про подію до оперативно-рятувальної служби.

Для знешкодження вибухівки до Мукачева виїхали фахівці групи піротехнічних робіт Аварійно-рятувального загону спецпризначення. Вони вилучили із ґрунту протитанкову міну ТМі-43, під якою знаходився артилерійський снаряд калібром 152 мм. Обидва боєприпаси пролежали там із часів Другої світової війни. Вибухонебезпечні предмети транспортували на військовий полігон у с. Оріховиця й о 14:45 знищили.

Управління ДСНС України у Закарпатській області звертається до громадян із закликом бути обережними при проведенні земляних робіт, адже будь-якої миті людина може натрапити на відголоски війни. Якщо це сталося, не слід чіпати підозрілий металічний предмет і переміщувати його в інше місце. Категорично забороняється пробувати самостійно знешкодити вибуховий пристрій. Натомість треба позначити місце знахідки й повідомити про це органи влади, місцевого самоврядування, міліцію або зателефонувати до служби порятунку за номером «101».

У ДСНС України у Закарпатській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Про виплату разової ...

КОМЕНТАРІ