50-й кінофестиваль відкривається у Карлових Варах: у програмі 2 українських фільми

50-й кінофестиваль відкривається у Карлових Варах: у програмі 2 українських фільми

05.07.15 17:42 0 667
У чеських Карлових Варах стартує ювілейний 50-й міжнародний кінофестиваль. Цього року в його програмі 220 повнометражних і документальних фільмів із понад 60 країн світу. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Україну на цьогорічному фестивалі представлятимуть два фільми. До конкурсної програми повнометражних художніх фільмів включена стрічка «Пісня пісень» режисера Єви Нейман.

В основу сюжетної лінії фільму ліг однойменний роман Шолома Алейхема. У Чехії відбудеться світова прем’єра цього фільму.

А документальний фільм «Жива ватра» режисера родом із Коломиї Остапа Костюка включений до конкурсної програми документальних фільмів. Стрічка розповідає про природу, традиції й життя пастухів в українських Карпатах.

Україну глядачам фестивалю приблизить також перегляд фільмів українського режисера Лариси Шепітько, зокрема буде показаний її фільм «Сходження».

Цього року головним гостем на престижному карловарському фестивалі є американський актор Річард Ґір, за вклад у світову кінематографію йому мають вручити головну нагороду фестивалю – «Кришталевий глобус».

Також цього року в Карлових Варах відриється наметове містечко, щоб задовольнити потреби молоді і студентів, які не мають змоги жити в дорогих готелях. Низка фільмів буде показана в кінотеатрі під відкритим небом. Ці заходи у фестивальній програмі притягають щороку до Карлових Вар тисячі шанувальників кіно з усього світу.

На фільми й інші фестивальні заходи вже продали 120 тисяч квитків. Фестиваль закінчує свою роботу 11 липня, цього дня оголосять його переможців.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Василь Хомінець: «Кожен ...
Наступна новина: Закарпаття: судитимуть ...

КОМЕНТАРІ