Луцькі податківці обговорили з представниками громадськості заходи з детінізації найманих працівників

Луцькі податківці обговорили з представниками громадськості заходи з детінізації найманих працівників

05.07.15 11:38 0 610
Луцькі податківці залучатимуть громадськість до просвітницької і роз'яснювальної роботи серед підприємців для легалізації найманих працівників, держреєстрації підприємницької діяльності та добровільній сплаті податків. Такої домовленості досягнуто під час круглого столу начальника Луцької ОДПІ Світлани Савчук з лідерами найбільш впливових громадських інституцій Волині.

«Ми постійно аналізуємо діяльність підприємців, котрі працюють на території обслуговування Луцької ОДПІ, зокрема здійснюють свою діяльність на ринках. На жаль, від того, що не всі суб'єкти підприємництва офіційно оформляють найманих працівників, свідомі бізнесмени змушені працювати у нерівних конкурентних умовах. Тобто, підприємець, котрий декларує «нульові» доходи, не укладає трудові угоди зі своїми працівниками має додатковий необлікований дохід. Така ситуація неприпустима, оскільки люди не мають жодних соціальних гарантій, а місцеві бюджети не отримують значні надходження», - зазначила в ході зустрічі Світлана Савчук.

Відтак, керівник Луцької ОДПІ запропонувала громадським лідерам, котрі представляють інтереси підприємницьких кіл, долучитися до інформаційно-роз'яснювальних заходів, що постійно здійснюються Луцькою ОДПІ задля виправлення ситуації.

«Думаю, що ми всі, як представники територіальної громади, покладаємо особливі сподівання на процеси децентралізації. Однак, без належного фінансового забезпечення громади не зможуть виконувати свої соціально-економічні програми», - звернула увагу представників громадськості начальник Луцької ОДПІ Світлана Савчук.

Довідково: на обліку в Луцькій ОДПІ перебуває 2592 СПД платників єдиного податку І та ІІ груп з видом діяльності «роздрібна торгівля…на ринках (поза магазинами)», в яких оформлено трудові відносини лише з 339 найманими працівниками.

Сектор комунікацій Луцької ОДПІ

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ