У Рівненській області рятувальники спільно з правоохоронцями та лісниками на варті забезпечення пожежної безпеки у лісових масивах району

У Рівненській області рятувальники спільно з правоохоронцями та лісниками на варті забезпечення пожежної безпеки у лісових масивах району

06.07.15 08:33 0 601
Щоб ще раз нагадати відпочиваючим правила пожежної безпеки у лісі та з метою попередження пожеж в екосистемах, 05 липня співробітники міськрайонного управління ГУ ДСНС у Рівненській області спільно із працівниками лісового господарства та правоохоронцями організували спільний профілактичний рейд по території ДП «Клеванський лісгосп».

Під час роботи рейдової бригади з відпочиваючими провели попереджувальні бесіди та вручили листівки застережливого характеру. Кожному громадянину, не зважаючи на вік детально розповіли, як облаштовувати місця під вогнища, як загасити багаття та не допустити лиха, наголошуючи на неухильному дотриманні правил пожежної безпеки у лісах. Рятувальники проінформували дорослих та дітей, як правильно користуватися первинними засобами пожежогасіння (вогнегасниками).

Дані рейди мають на меті не лише виявити порушників, а й пояснити громадянам якої шкоди завдають лісові пожежі та нагадати, що винуватцями переважної більшості таких пожеж є людина. Під час проходження маршрутів учасники рейду спілкувалися з місцевими відпочивальниками та перевіряли чи немає у лісі тліючих багать. Представники міліції та лісгоспу наголошували на адміністративній та кримінальній відповідальності людини, дії якої призвели до пожежі у екосистемах.

За прогнозами Укргідрометцентру, найближчим часом в Україні переважатиме тепла, посушлива погода. Таким чином на значній території держави рівень пожежної небезпеки сягне максимальних позначок – 4-5 класу.

Тому працівники Головного управління ДСНС України у Рівненській області звертається до мешканців бути вкрай обережними у поводженні із вогнем у лісових масивах!

Щоб уникнути лісових пожеж, дотримуйтесь наступних правил:

- не розводьте багаття у лісі, окрім призначених для вогнищ місць;

- не засмічуйте місце відпочинку;

- обгороджуйте та розчищайте місце розпалення багаття;

- не розводьте відкритий вогонь поруч із сухою рослинністю та господарчими будівлями;

- не розкидайте недопалки та сірники на суху лісову підстилку;

- стежте, щоб діти не бавилися з вогнем;

- не створюйте смітники в лісі та на прилеглих землях, тим більше, не підпалюйте їх;

- приберіть місце погашеного вогнища, переконайтесь, що горіння відсутнє.

Підрозділи Головного управління ДСНС у Рівненській області постійно знаходяться у цілодобовому режимі несення служби, але пам’ятайте, що безпека Вашого відпочинку – у Ваших руках.

В разі виникнення пожежі чи іншої надзвичайної ситуації негайно викликайте Службу порятунку за номером «101»!

ГУ ДСНС у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Тернополі сергій Надал ...

КОМЕНТАРІ