Що таке інвалідний візок (крісло)

Що таке інвалідний візок (крісло)

07.07.15 18:45 0 1795
"Рух - це життя". Цю фразу, яку наліво і направо декларують апологети здорового способу життя, знаємо ми усі. Тим не менш, далеко не завжди ми її дотримуємось, що в кінцевому випадку призводить до того, що доводиться вирішувати проблеми з власним здоров'ям. Проблеми, з якими люди звертаються в лікувальні заклади - доволі різні. Одні викликані серйозними хворобами, що потребують госпіталізації та не менш серйозного лікування, інші - травмами, що виникають раптово з власної чи сторонньої вини і також потребують доставки потерпілого в лікарню.

Так чи інакше, у всіх цих станів є одна спільна можлива риса - вони можуть викликані стани, коли людина тимчасово чи постійно втрачає здатність самостійно пересуватись або таке пересування не рекомендоване лікарем. В такому випадку доведеться подбати про індивідуальний засіб пересування для хворого (постраждалого, інваліда), тобто інвалідний візок (крісло). Це засіб пересування у вигляді спеціалізованого крісла на колесах.

В загальному випадку (найбільш відомому для масової культури), інвалідні крісла містять у своєму складі ергономічне сидіння на каркасі, до якого кріпляться колеса. Як правило, інвалідний візок містить дві пари коліс: малі в діаметрі - передні і великі задні. Така конструкція продиктована багато в чому функціональними особливостями його використання: таким чином можно руками легко і зручно обертати задні колеса, приводячи всю систему в рух. Ще однією неодмінною особливістю даних засобів пересування є наявність задніх ручок, що дозволяють сторонній людині (наприклад, медперсоналу, доглядальнику, родичам) везти крісло із хворим у потрібному напрямі.

Як правило, більшість моделей інвалідних візків можуть легко трансформуватись, для того, щоб у складеному вигляді їх можна було легко перевозити в якості багажу. Існують моделі, які виготовляються під якийсь конкретний тип хвороби, чи з огляду на індивідуальні, фізіологічні особливості хворого. Вони можуть комплектуватись додатковими ергономічними накладками, масажерами, підголівниками. Деякі моделі оснащені акумуляторними батареями і можуть самостійно пересуватись (в них передбачено органи керування).

Види інвалідних колясок:

1. Інвалідні крісла-коляски з ручним приводом:
- базові крісла-коляски
- коляски з високою спинкою
- важільні коляски
- активні коляски
- спортивні коляски
- дитячі інвалідні коляски
- коляски для дітей з ДЦП

2. Інвалідні крісла-коляски з електроприводом.
Источник: http://baldinelli.ua/reabilitaciya/invalidnie-kolyacki
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Что такое IP-камеры ...
Наступна новина: Понятие бизнес идеи

КОМЕНТАРІ