На Вінниччині знизився рівень загальної інфекційної захворюваності

На Вінниччині знизився рівень загальної інфекційної захворюваності

07.07.15 15:31 0 697
За інформацією Головного управління Держсанепідслужби у Вінницькій області, станом на 6 липня 2015 року, упродовж останнього тижня спалахів інфекційних захворювань та масових харчових отруєнь на території області не виникало.

З початку року на території Вінницької області зареєстровано 21 нозологію інфекційних захворювань. Даними інфекційними хворобами, без врахування грипу та ГРВІ, перехворіло 3429 осіб, за аналогічний період минулого року перехворіло 3444 особи. Рівень загальної інфекційної захворюваності у порівнянні з минулим роком знизився на 0,44%.

В ході здійснення держсанепіднагляду, згідно заяв суб'єктів господарювання, проведено 22 позапланові перевірки. На 1 об'єкті виявлено порушення вимог санітарного законодавства.

За результатами перевірок складено 1 припис з пропозиціями про усунення порушень вимог санітарного законодавства.

Станом на 03.07.2015р. в області функціонують 11 стаціонарних таборів та 2 заклади, які підпорядковані УМВС та Укрзалізниці.

Продовжують роботу 6 профільних дитячих санаторіїв, підпорядкованих ДОЗК ОДА, оздоровлюють дітей санаторії «Сокілець» Немирівський р-н, «Зелена Діброва» м. Крижопіль, санаторій «Авангард» м. Немирів та «Подільський Артек» с.Заозерне, Тульчинський р-н.

Кількість дітей, які перебували / продовжують перебувати у закладах, – 20 308, у тому числі оздоровлюються – 2 516, відпочили – 17 792.

Впродовж сезону спеціалістами Держсанепідслужби області проведено 229 перевірок закладів відпочинку та оздоровлення згідно заяв власників чи керівників закладів. Виявлено 47 порушень, застосовано 3 штрафні санкції, підготовлено 47 приписів щодо усунення недоліків виявлених при перевірках, 2 особи відсторонено від роботи за неповне проходження медичних оглядів.

За даними моніторингу, основними видами порушень, які реєструвалися в закладах оздоровлення є такі : недотримання санітарно-епідеміологічного режиму; невідповідність питної води гігієнічним вимогам; невідповідність харчових продуктів за показниками безпеки; несвоєчасне проходження медичних оглядів працівниками оздоровчих закладів.

Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ