«Велика екологічна проблема Тернопільщини – зношеність або повна відсутність каналізаційно-очисних споруд (КОС)

«Велика екологічна проблема Тернопільщини – зношеність або повна відсутність каналізаційно-очисних споруд (КОС)

07.07.15 14:16 0 554
Через що неочищені стоки стікають прямо в місцеві річки. Це катастрофа сповільненої дії для краю, ситуацію необхідно терміново виправляти,- вважає голова обласної ради Василь Хомінець. – Загалом, відповідно до інформації департаменту екології та природних ресурсів, у ріки Тернопільщини щодоби скидається 20 тис. куб. м зворотних вод».

Очільник облради відповідно до рішення комісії підписав розпорядження «Про перелік природоохоронних заходів, фінансування яких здійснюється у 2015 році з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища», яким передбачено виділення коштів – понад 3 з половиною мільйона гривень на вирішення екологічних проблем. У тому числі:

Назва

природоохоронного заходу

та замовника

Обсяг фінансування (грн.)

Виготовлення проектно-кошторисної документації робочого проекту „Будівництво біологічних очисних споруд стічних вод в м. Бережани Тернопільської області продуктивністю 1500 м3/добу”

(Бережанська міська рада)

166 000

Реконструкція очисних споруд в центральній частині міста Хоростків з встановленням системи біологічного очищення господарсько-побутових стічних вод типу „ВIOTAL” (Хоростківська міська рада Гусятинського району)

973 900

Виготовлення проектно-кошторисної документації робочого проекту „Реконструкція та технічне переоснащення очисних споруд м. Теребовля Тернопільської області ”,

( Теребовлянська міська рада )

203 894

Будівництво біологічних очисних споруд Новосільської обласної комунальної спеціалізованої школи – інтернату (Новосільський обласний спеціальний навчально-виховний комплекс)

217 500

Реконструкція об'єкту та часткова заміна обладнання для утилізації біологічних відходів (Комунальна установа Тернопільської обласної ради “Тернопільський обласний клінічний онкологічний диспансер”)

125 000

Василь Хомінець говорить: «Усвідомлюю, що відсутність чи зношеність очисних споруд – це біда загальнонаціонального масштабу, тому необхідна державна підтримка. Але у нинішні скрутні часи військової агресії та економічної скрути, здавалося б, не до екології. Проте, переконаний, – ми зобов'язані, хоча би в силу своїх можливостей, оберігати довкілля».

Завантажте документ

Про це повідомили у прес-службі Тернопільської облради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ