Рятувальники Прикарпаття взяли участь у соціальному проекті «Місто професій»

Рятувальники Прикарпаття взяли участь у соціальному проекті «Місто професій»

07.07.15 10:17 0 555
5 липня стало справжнім святом, сповнених незабутніх вражень і емоцій, для калуських дітлахів: у парку культури та відпочинку імені Івана Франка в Калуші запрацювало «Місто професій». Цей чудовий соціальний проект втілює дитячу мрію стати хоча б на день дорослими: вдягнути важку форму рятувальника чи білий халат лікаря, сісти за кермо машини, співати із мікрофоном, малювати… насправді, у світі дорослих цікаво! У формі гри, конкурсів, пліч-о-пліч із професіоналами своєї справи.

При вході до парку кожна дитина отримує паспорт та має можливість «влаштуватись на роботу». Після короткого майстер-класу від фахівців своїх галузей - наприклад, рятувальник, пожежник, кінолог, вибухотехнік, лікар, перукар, автослюсар, кухар, модель - діти приступають до «роботи». Як сумлінні «працівники», вони отримують заробітню плату.

Чи не найпопулярнішою серед дітей виявилася професія рятувальника. Вони захоплювалися вогнеборцями, водолазами, піротехніками, гірничорятувальниками, із подивом та нестримною цікавістю розглядали їхнє спорядження і обладнання, приміряли на себе спеціалізований одяг. Крім того, найсміливіші та найвідважніші навіть намагалися самотужки знайти у землі протитанкову міну та тримали у руках пожежний ствол. Хлопчики і дівчатка мали змогу не тільки побачити справжній пожежний автомобіль, а й посидіти у ньому. Вражень було чимало й усі – позитивні.

Без сумніву, уже за кілька років лави рятувальників поповняться тими хлопчиками, котрі ще так незграбно тримали в руках пожежні стволи та подавали воду, сиділи у пожежному автомобілі та у своїх мріях за сигналом «Тривога» мчали для надання допомоги людям. Адже, за їхніми ж словами, працівники пожежно-рятувальної служби – це сильні, мужні, сміливі люди, здатні пожертвувати собою на благо інших.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Житомирщина: 08.07 в м. ...
Наступна новина: На Тернопіллі майже 400 ...

КОМЕНТАРІ