На Івано-Франківщині переймаються пожежною безпекою віддалених населених пунктів

На Івано-Франківщині переймаються пожежною безпекою віддалених населених пунктів

07.07.15 14:40 0 546
Щороку на Івано-Франківщині в сільській місцевості в середньому виникає дві третини від загальної кількості пожеж та надзвичайних ситуацій. Майже кожна десята пожежа закінчується трагічно. Тільки за 6 місяців поточного року в сільській місцевості виникло 460 пожеж, на яких загинула 21 особа.

Одним з факторів, який ускладнює ситуацію, є значна віддаленість більшості сільських населених пунктів від державних пожежно-рятувальних підрозділів, що, в свою чергу, значно збільшує час надходження допомоги. Адже не секрет, що у випадку пожежі кожна згаяна секунда на вагу золота, бо за нею стоять і втрачені людські життя, і знищене державне та людське майно.

Створені районними державними адміністраціями підрозділи місцевої пожежної охорони надають суттєву допомогу при гасінні пожеж та ліквідації надзвичайних ситуацій. Тільки за перше півріччя 2015-го року ними безпосередньо ліквідовано 124 пожежі, при цьому врятовано 59 будівель, матеріальних цінностей на суму близько семи мільйонів гривень. 132 рази підрозділи місцевої пожежної охорони допомагали вогнеборцям державних пожежно-рятувальних частин та державних пожежно-рятувальних постів ліквідовувати вогневі випадки.

Питання створення місцевої пожежної охорони на Прикарпатті належить до першочергових завдань Управління державної служби України з надзвичайних ситуацій в Івано-Франківській області, бо дає можливість вирішити актуальну проблему протипожежного захисту віддалених населених пунктів краю. Нині в області успішно функціонують 24 місцеві пожежні команди, тож важливість цієї проблеми усвідомлюють всі – і рятувальники, і місцева влада, тому робиться все можливе, щоб у селах Івано-Франківщини якомога частіше відкривалися підрозділи місцевої пожежної охорони.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Вінницька область: юні ...
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ