Чернігівська область: почастішали випадки пожеж від необережного поводження з вогнем

Чернігівська область: почастішали випадки пожеж від необережного поводження з вогнем

07.07.15 12:30 0 536
З настанням спекотної погоди почастішали випадки пожеж від необережного поводження з вогнем. Лише за останні три доби на Чернігівщині рятувальники ліквідували 13 таких пожеж. Вогнем знищено та пошкоджено 2 будинки, 7 господарчих споруд та 4,7 га території на полях і лугах.

Так, 5 липня у смт Радуль Ріпкинського району на приватному подвір’ї пожежею знищено господарчу споруду та пошкоджено житловий будинок і літню кухню. За попередніми даними, до загоряння призвів кинутий господарем непогашений недопалок.

Щоб уникнути лиха, рятувальники просять населення бути вкрай обережними у поводженні з вогнем, не кидати непогашені сірники чи недопалки, не спалювати суху рослинність та не розводити вогнища у лісопаркових зонах, на полях і торфовищах.

Якщо Ви вирішили розвести багаття на присадибній ділянці, то це слід робити у безвітряну погоду, подалі від дерев, кущів і на відстані не ближче 15 м до будівель. Місце вогнища потрібно розчистити від сухої рослинності та обкопати його навколо. Необхідно постійно контролювати процес горіння, а потім рештки багаття ретельно загасити піском чи водою.

УДСНС у Чернігівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ