У Рівненській області електрозварник - потрібна на ринку праці професія

У Рівненській області електрозварник - потрібна на ринку праці професія

07.07.15 16:44 0 636
Слухачі групи № 448 «Електрозварник ручного зварювання» розпочали опановувати цю потрібну на ринку праці професію з жовтня 2014 року. І ось днями в Олександрійському навчальному відділенні відбулася державна кваліфікаційна атестація. Слухачі з Рівного, Костополя, Дубно, Рівненського, Гощанського і Березнівського районів продемонстрували свої успіхи у здобутій професії та отримали свідоцтва.

До навчання у Рівненському ЦПТО ДСЗ шестеро слухачів не мали професії, один мав базову вищу освіту, ще один слухач уже здобував фах у професійно-технічному навчальному закладі.

За час навчання слухачі здобули чимало теоретичних знань та практичних вмінь і навичок. Електрозварник ручного зварювання третього розряду уміє виконувати ручне дугове і плазмове зварювання середньої складності деталей, вузлів і конструкцій з вуглецевих сталей, кольорових металів та сплавів. Випускники також можуть виконувати ручне дугове, кисневе різання і стругання деталей, наплавляти спрацьовані прості інструменти і деталі з вуглецевих та конструкційних сталей.

Виробничу практику випускники проходили на різних підприємствах. Відразу після закінчення навчання двоє з них будуть працевлаштовані у приватних підприємців Дячука М.Л. і Колесова О.М., де слухачі були на виробничій практиці і непогано проявили себе. Шестеро інших з допомогою центрів зайнятості теж незабаром матимуть роботу на інших підприємствах області.

За словами майстра виробничого навчання Василя Ільчука, найкраще проявили себе слухачі А.Буднік, Р.Шпарук та С.Рощук, які показали приклад працелюбства і прагнення знань.

У навчальному закладі упевнені, що ті безробітні, які опанують професію електрозварника ручного зварювання, завжди матимуть роботу.

Якщо ви хочете здобути цю професію, що має сталий попит на ринку праці, приходьте на навчання у Рівненський центр професійно-технічної освіти державної служби зайнятості (м. Рівне, вул. Пирогова, 8, тел. 68-37-95). Тривалість курсу – 8,5 місяця. Претенденти повинні мати не менше 18 років на момент закінчення навчання.

Більше інформації про РЦПТО ДСЗ – на сайті www.rcpto.org.ua

Про це повідомили у Рівненському міському центрі зайнятості
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Электронная сигарета - ...
Наступна новина: Офисный дресс-код

КОМЕНТАРІ