Державтоінспекція Буковини нагадує: у спеку будьте особливо уважні та обережні за кермом авто (+фото)

Державтоінспекція Буковини нагадує: у спеку будьте особливо уважні та обережні за кермом авто (+фото)

08.07.15 11:12 0 546
Аномальна спека, що встановилася останнім часом в Україні, схоже поки не збирається спадати. Невелике зниження температури синоптики обіцяють тільки наприкінці наступного тижня.

Безумовно така погода - фактор підвищеного ризику для всіх учасників дорожнього руху. У багатьох людей, особливо похилого віку, з'являється млявість, запаморочення, знижується концентрація уваги, швидкість реакції на різноманітні дорожні ситуації.

Державтоінспекція радить водіям у жаркі дні планувати свої поїздки, а особливо на великі відстані, з урахуванням погодних умов. Обов’язково брати з собою прохолодну воду в достатній кількості, й необхідні ліки. Намагатися одягати в дорогу вільний, нещільний одяг, уникати вживання жирної та солоної їжі. Паркуватися по можливості в тіні, а перед початком руху обов'язково провітрювати салон транспортного засобу. Не залишати дітей, а також тварин у закритому авто навіть на короткий час.

Перед поїздкою обов’язково перевіряти технічний стан авто. В спекотну погоду особливу увагу потрібно звертати на систему охолодження двигуна, рівень мастила, стан гальмівних колодок та тиск у шинах.

Прес-служба УДАІ УМВС України у Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ