Чернівці: Розпочато благоустрій скверу для встановлення пам’ятника першому бургомістру

Чернівці: Розпочато благоустрій скверу для встановлення пам’ятника першому бургомістру

08.07.15 12:41 0 510
Майданчик для облаштування скверу, де буде встановлено пам'ятник першому бургомістру самоврядних Чернівців – Якобу фон Петровичу, розпочали готувати на розі вулиць Руської та вул.Петровича.

На місці нового скверу робочу нараду з комунальними службами провів міський голова Олексій Каспрук.

Виготовленням пам'ятника та його встановленням займається обласне вірменське національно-культурному товариству «Аревік». Фінансують роботи національне-культурне товариство, благодійники, небайдужі чернівчани.

Пам'ятник встановлюють з нагоди 200-річчя з дня народження Якоба фон Петровича, який доклав багато зусиль для перетворення Чернівців з провінційного містечка у торговий та промисловий центр.

Міський голова Олексій Каспрук зазначив, що громада Чернівців вже зробила перший крок до відновлення історичної справедливості, повернувши назву вулиці, яку наші попередники назвали на честь першого бургомістра.

«Тепер настав час виконати ще один задум, втіленню якого завадила Перша світова війна – встановити пам'ятник людині, яка своїми добрими справами, відданою роботою на благо громади увійшла в історію нашого міста . Це буде ще одна наша муніципальна історична локація, цікава для туристів і важлива для чернівчан», – заявив Олексій Каспрук.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Тернопільська область: ...

КОМЕНТАРІ