На Вінничині обласна влада зробить все можливе задля підтримки населення у підвищенні енергоефективності житлового сектору (+фото)

На Вінничині обласна влада зробить все можливе задля підтримки населення у підвищенні енергоефективності житлового сектору (+фото)

09.07.15 17:52 0 511
На цьому наголосив директор департаменту житлово-комунального господарства, енергетики та інфраструктури облдержадміністрації Анатолій Вакар в ході прес-конференції щодо механізмів державної та регіональної підтримки населення для підвищення енергоефективності житлового сектору, яка відбулася восьмого липня в прес-центрі Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації.

Участь у прес-конференції також взяла начальник відділу організації роздрібного кредитування АТ «ОЩАДБАНК» Галина Небиш.

Розпочинаючи захід Анатолій Вакар зазначив, що підвищення в кілька раз ціни на енергоносії сколихнуло наше населення. Адже платити доведеться досить значну суму, коли не всі мають таку можливість.

«Тож, у пошуках вирішення проблеми споживання природного газу та допомоги населенню підлаштуватися до вимог сьогодення, держава запровадила кілька кроків. А саме це термомодернізація житлових приміщень та заміна різнопланових опалювальних приладів», - відмітив Анатолій Вакар.

За його словами, робота зі стимулювання термомодернізації проводиться і серед населення Вінницької області. Зокрема, на прикладі Львівської області на Вінниччині розроблено проект програми щодо допомоги населенню у впровадженні енергоощадних технологій, яка буде винесена на найближчу позачергову сесію обласної Ради. У разі її прийняття, кожен вінничанин зможе скористатися пільгами та вигідними пропозиціями, передбачуваними цим документом.

Так, мешканці зможуть оформлювати кредити на термомодернізацію у таких фінансових установах, як: «ОЩАДБАНК», «Укргазбанк» та «Ексімбанк». А обласний бюджет, в свою чергу, допомагатиме сплачувати певні відсотки за обслуговування цих кредитів.

«Враховуючи те, що наше населення споживає 63-65% від загального споживання газу, а комунальна теплоенергетика споживає всього 15%, а також 20% - промисловість, то такі заходи досить вигідні. Також варто врахувати той факт, що минулого року певна кількість установ була переведена на альтернативні види палива, що дало свої досить непогані показники. Робота з переоблаштування закладів на альтернативні види палива проводитиметься і цього року», - зауважив Анатолій Вакар.

В свою чергу Галина Небиш розповіла присутнім про умови споживчого кредитування фізичних осіб на придбання енергозберігаючого обладнання та матеріалів. Зокрема вона зазначила, що максимальна сума кредиту до 50 тис. грн. Мінімальний початковий внесок позичальника в оплату обладнання, матеріалів – 10%. Максимальний строк користування кредитом 36 місяців, а процентна ставка за користування кредитом, річних 25%. Комісійна ж винагорода банку за надання кредиту сплачується позичальником одноразово і становить 3% від суми кредиту.

За словами Галини Небиш, для придбання котлів з використанням будь-яких видів палива та енергії (за винятком природного газу) може бути надано кредит з компенсацією 20 відсотків суми кредиту, але не більш як 5000 грн.

А на придбання енергозберігаючого обладнання та матеріалів може бути надано кредит з компенсацією 30 відсотків суми кредиту на здійснення заходу, але не більш як 10000 грн.

Галина Небиш окреслила перелік документів, необхідних для отримання кредиту за цими стандартизованими умовами.













Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Хмельниччині ...
Наступна новина: На Хмельниччині вогнеборці ...

КОМЕНТАРІ