За сприяння центрів зайнятості Вінниччини від початку року працевлаштовані понад 15 тисяч осіб

За сприяння центрів зайнятості Вінниччини від початку року працевлаштовані понад 15 тисяч осіб

09.07.15 09:52 0 600
В обласному центрі зайнятості підбили підсумки роботи за п'ять місяців та обговорили впровадження базовими центрами зайнятості нових форм роботи з цільовими групами населення і роботодавцями.

В ході наради, директор Вінницького обласного центру зайнятості В'ячеслав Гаврилюк розповів про результати комплексної оцінки діяльності базових центрів зайнятості у відповідних кластерах.

Він поінформував, що станом на 01 червня 2015 року актуальними були 1927 вакансій, з них: 1177 для робітників, 379 - для службовців, 371 для осіб, які не потребують спеціальної підготовки. На одне вільне робоче місце в середньому по області претендувало 12 безробітних. За сприяння центрів зайнятості Вінниччини від початку року працевлаштовані15121 осіб, з них 3623 – з числа тих, що потребують додаткових гарантій на ринку праці. 241 безробітних започаткували власну справу. До участі в громадських та інших роботах тимчасового характеру залучені4915 громадян. 5435 безробітних проходили професійне навчання або підвищували свою кваліфікацію. Завершили навчання 4918 осіб, із них 4557 - працевлаштовані. Для підтримання конкурентоспроможності на ринку праці осіб, старших 45 років 9 громадянам видано ваучери на навчання.

За сприянням у працевлаштуванні до базових центрів зайнятості звернулося 943 вимушених переселенців із тимчасово окупованих територій України та зони проведення АТО. З них: 31 проходили професійне навчання, 85 брали участь в громадських та інших роботах тимчасового характеру, працевлаштовані 239 осіб, з них 14 – відкрили власну справу. Нині пошук роботи здійснюється ще для 501 безробітних з числа вимушених переселенців.

До центрів зайнятості області звертаються й демобілізовані бійці. Так, 71 учаснику АТО надавались послуги зі сприяння в працевлаштуванні: 6 з них направлені на професійне навчання. На постійні місця праці вже влаштовані 5 осіб, з них 1 отримав одноразово допомогу по безробіттю для організації підприємницької діяльності. Для інших продовжується пошук підходящих місць роботи.

Про здійснення системного технологічного контролю щодо надання послуг населенню та роботодавцям, в тому числі засобами ЄІАС.net., впровадження нових форм роботи з цільовими групами населення і роботодавцями розповіла перший заступник директора Вінницького обласного центру зайнятості Світлана Аляб'єва. У своєму виступі вона зазначила, що оцінювання надання послуг клієнтам державної служби зайнятості за кількісними та якісними показниками діяльності здійснюється за поділом на кластери, тому акцентувала увагу на якісному технологічному контролі з боку технологів-організаторів базових центрів зайнятості, який гарантує обґрунтованість матеріальних виплат.

Начальник відділу статистики та прогнозування Галина Сокирка розповіла про особливості використання Методичних рекомендацій щодо організації системи оцінки діяльності державної служби зайнятості та поінформувала про результати застосування статистичної складової для оцінки діяльності базових центрів зайнятості області у січні-травні 2015 року в розрізі визначених чотирьох кластерів.

Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Анализ воды для ее очистки
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ