«Хрещення Руси-України Володимиром Великим:першооснови духовної традиції»

«Хрещення Руси-України Володимиром Великим:першооснови духовної традиції»

09.07.15 12:44 0 632
Під такою назвою, 8 липня, у вестибюлі ВОУНБ ім. К.А.Тімірязєва відбулася презентація книжково-ілюстративної виставки, приуроченої до 1000-річчя з дня смерті Володимира Великого.

Захід організовано ВОУНБ ім. К.А. Тімірязєва спільно з управлінням у справах національностей та релігій обласної державної адміністрації та представниками духовенства.

Князь Володимир був одним з найвизначніших державних діячів не лише України, а й тогочасної Європи. Він увійшов у історію як князь - Святитель, який охрестив Русь-Україну і ввів її в християнську цивілізацію. За успішну політичну, державну та реформаторську діяльність князя ще за життя народ назвав Володимиром Великим, а після смерті ввів його до лику святих.

Внесок князя у розбудову державного устрою Київської Русі мав велике значення на шляху створення багатої та сильної середньовічної європейської держави Руси-України, в дипломатичних стосунках з якою були зацікавлені могутні держави тогочасної Європи. Володимир Великий відійшов у вічність 15 липня 1015 р. у день пам'яті святих мучеників Кирика й Улити. Життю і діяльності Володимира Святославовича присвячено багато творів історичної і художньої літератури, чимало з них є у фондах ВОУНБ ім. К.А. Тімірязєва.

На презентованій виставці було представлено 61 видання. Це книги та журнальні публікації, присвячені постаті Володимира Великого та темі хрещення Руси-України. Експозиція складалася із трьох розділів. Перший розділ - «Напередодні: від язичництва до християнства» висвітлює історичні передумови запровадження християнства у Київській Русі та події, за яких відбувалось хрещення Руси-України. Матеріали другого розділу ілюструють культурний розквіт Русі після запровадження християнства. Третій розділ експозиції присвячений безпосередньо постаті самого Володимира Святославовича – Хрестителя Руси-України.

Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Хмельниччині ...
Наступна новина: Хмельницькі правоохоронці ...

КОМЕНТАРІ