Чернівці: Вето міського голови депутати не здолали

Чернівці: Вето міського голови депутати не здолали

09.07.15 10:04 0 549
Позачергова сесія міської ради, де депутати мали змогу здолати вето міського голови і підтвердити своє рішення про вилучення з власності громади «Льодового майданчику» та передачу його у приватну власність підприємцю, не відбулася через відсутність кворуму. Для участі у роботі сесії зареєструвалося лише 5 депутатів.

Міський голова Олексій Каспрук повідомив журналістам, що міська рада з юристами продовжує шукати законні шляхи вирішення проблемного питання, яке виникло кілька років тому у стосунках з підприємцем-інвестором через зміни в українському законодавстві.

«Коротко нагадаю передісторію цього конфлікту, – каже Олексій Каспрук. – У 2007 році був укладений договір між Чернівецькою міською радою і підприємцем Павлом Польовим. Згідно нього сторони домовлялися про здійснення певної спільної діяльності. Міська рада виділяла землю під будівництво Льодового майданчика, а підприємець зобов'язувався згідно умов договору передати будівлю у власність громади міста. Наступним кроком міська громада в особі сесії чи виконкому мала передати збудоване приміщення йому в оренду для здійснення підприємницької діяльності на тривалий термін. Змінилося законодавство, тому міська рада не змогла напряму виконати свої зобов'язання. І вже з 2009 року мерія намагається різними шляхами знайти вирішення цього питання. За останні п'ять років було декілька можливих варіантів, як забезпечити роботу підприємця на цьому об'єкті, як захистити його права як інвестора, як захистити права територіальної громади від можливих майбутніх змін. І одне з таких рішень було внесено депутатами на останній сесії. Згідно нього майно територіальної громади міста Чернівці, яким воно є на згідно свідоцтва на право власності, передавалося приватному підприємцю. Ми довго обговорювали це складне питання з прокуратурою та юристами і дійшли до висновку, що це хибний шлях. Він не дасть можливості ні підприємцю захищати свої права, ні територіальній громаді контролювати цільове використання об'єкту саме , як льодового майданчику. Тому згідно чинного законодавства мною було накладено вето. На сьогоднішній позачерговій сесії кворум не зібрався. Було зареєстровано лише п'ять депутатів. Тому сесія не відбулася і вето не подолано».

«Нині міська рада разом підприємцем та юристами продовжують шукати шляхи, яким чином забезпечити сталу роботу цього об'єкта, гарантії його інвестицій. Ми намагаємось знайти законний, правильний шлях для вирішення цієї проблемної ситуації”, – додав міський голова.

Олексій Каспрук також прокоментував бажання окремих депутатів міської ради перенести засідання позачергової сесії на 17 липня. Звернення з таким проханням надійшло на ім'я міського голови за півгодини до почату роботи сесії. Олексій Каспрук звернув увагу, що розпорядження про застосування вето було видано ним 3 липня у відповідності до вимог закону і позачергова сесія скликана з дотриманням усіх вимог законодавства. Тому жодних підстав переносити засідання позачергової сесії у нього не було.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Что такое Bitcoin?
Наступна новина: Чернігів: 40% суми кредитів ...

КОМЕНТАРІ