Мешканці Чорнівки висловилися за об’єднання з Чернівцями

Мешканці Чорнівки висловилися за об’єднання з Чернівцями

09.07.15 11:44 0 583
Загальні збори села Чорнівка Новоселицького району 7 липня одностайно висловилися за об'єднання з територіальною громадою Чернівців відповідно до Закону України «Про добровільне об'єднання територіальних громад». У роботі зібрання брав участь секретар Чернівецькоїх міської рали Ярослав Кушнірик, який очолює міську робочу групу із впровадження зазначеного закону.

«Чернівці є відкритими до об'єднання з іншими громадами і ми готові до діалогу і співпраці з приміськими селами, які висловлюють добровільне бажання до об'єднання з нашою громадою. Механізм цього процесу прописаний законодавцем, місто спроможне забезпечити його впровадження. Ми вивчаємо досвід наших європейських партнерів, де такий процес вже відбувся. Є можливість залучити кошти технічної допомоги міжнародних інституцій для реалізації спільних проектів з громадами, які долучаються до Чернівців. Вже розпочата робота над створенням сучасного Центру адміністративних послуг у Садгорі, який буде обслуговувати і мешканців навколишніх сіл, що об'єднаються з містом. А це зручність, оперативність і доступність», – наголосив секретар міської ради Ярослав Кушнірик.

«Питання об'єднання нашої громади з чернівецькою гостро постало після того, як нам повідомили про перспективний план об'єднання Магали, Топорівки, Чорнівки і Рідківців в одну громаду з центром у Магалі, – пояснює голова ініціативної групи села Чорівнка Георгій Бота. –Етнічно і історично ми пов'язані саме із Садгорою, а не з цими селами. Тому ми ініціюємо приєднання до Чернівців і вивчаємо думку громади. Ми вже зібрали 827 підписів мешканців села, які схвалюють об'єднання з чернівецькою громадою».

У четвер, 9 липня, скликається позачергова сесія Чорнівської сільської ради, на якій депутати голосуватимуть щодо об'єднання територіальних громад Чернівців і Чорнівки відповідно до Закону України «Про добровільне об'єднання територіальних громад».

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Хмельниччина: на базі ...

КОМЕНТАРІ