Буковина: рятувальники та волонтери провели акцію «Запобігти. Врятувати. Допомогти» в літньому таборі відпочинку

Буковина: рятувальники та волонтери провели акцію «Запобігти. Врятувати. Допомогти» в літньому таборі відпочинку

09.07.15 12:51 0 598
«Навчити в дитинстві, щоб не допустити в майбутньому» – саме під таким девізом 8 липня в смт. Красноїльськ Сторожинецького району на території літнього табору відпочинку «Лунка» пройшла акція «Запобігти. Врятувати. Допомогти». Її проведення стало можливим завдяки зусиллям працівників Управління ДСНС України у Чернівецькій області, волонтерів Чернівецької обласної організації Товариства Червоного Хреста України та Чернівецької обласної організації Добровільного пожежного товариства України. Такий захід проводився з метою запобігання виникнення нещасних випадків з дітьми та навчання їх правилам безпеки.

Під час проведення акції організатори намагалися не лише ознайомити дітей із основними правилами безпечної поведінки, але й практично навчити дітей правильним діям та їхній відповідній послідовності в екстремальних ситуаціях.. На початку заходу всім вихованцям табору рятувальники детально розповіли про правила безпеки під час відпочинку на воді, в лісі, в побуті та як діяти у разі виникнення пожежі, виявлення невідомого підозрілого предмету чи у випадку виникнення надзвичайної події іншого характеру. Дана теоретична частина супроводжувалася врученням дітям листівок та буклетів з правилами безпеки.

Після цього, для дітей було організовано справжнє свято. Так, на територію табору відпочинку прибув пожежний автомобіль. Фахівці Сторожинецького районного відділу Управління ДСНС детально розповіли про сам автомобіль та спеціальну техніку, якою обладнаний автомобіль і за допомогою якої ліквідовуються різноманітні надзвичайні події. Ознайомивши дітей із властивостями автомобіля, рятувальники провели для вихованців табору справжні змагання. Так, діти змагалися у вдяганні бойового одягу вогнеборців на швидкість та подавали воду за допомогою пожежного автомобіля. Це принесло дітям щире задоволення та безліч позитивних емоцій.

Разом з цим, фахівці Чернівецької обласної організації Товариства Червоного Хреста України змістовно розповіли дітям про всю важливість правильного надання першої домедичної допомоги, оскільки це може врятувати життя людині. Так, наприклад, дітлахам розповіли, що робити коли людина травмувалася під час пожежі, дорожньо-транспортної пригоди чи в іншій ситуації. Для того, щоб діти змогли краще запам’ятати дані поради, вони змогли на практиці їх закріпити за допомогою спеціальних манекенів. Вихованці табору намагалися правильно зробити умовному потерпілому непрямий масаж серця та штучне дихання.

Окрім цього, для вихованців літнього табору відпочинку був проведений майстер-клас з користування первинними засобами пожежогасіння, в даному випадку вогнегасниками. Для цього представники Чернівецької обласної організації Добровільного пожежного товариства України розповіли дітям про характеристики вогнегасників та як ними правильно користуватися.

По завершенню цього, організатори заходу змоделювали умовну пожежу, ліквідувати яку з допомогою вогнегасника змогли всі охочі. При цьому дітям повідомили, що такі знання є необхідними для всіх людей, тому що первинні засоби пожежогасіння дозволять запобігти поширенню пожежі на значну площу.

По завершенню змагань найбільш активні діти були відзначені грамотами та пам’ятними сувенірами від організаторів свята. Однак найкращим подарунком для всіх без винятку дітей став весело та цікаво проведений час, корисні знання. «Нам було дуже цікаво дізнатися про повсякденну роботу рятувальників та волонтерів, їхню важку, але дуже благородну працю» – поділилася враженням від заходу вихованка табору відпочинку десятирічна Катерина.

«Робота з підростаючим поколінням є одним з найважливіших напрямків нашої спільної діяльності з рятувальниками. Навчання дітей правилам безпеки, культура їхнього дотримання, яку ми разом з різними волонтерськими та іншими організаціями намагаємося виховати у всіх дітей, дозволить запобігти нещасним випадкам з дітьми в майбутньому, а це, в свою чергу, допоможе зберегти їхнє життя та здоров’я» – голова Добровільного пожежного товариства у Чернівецькій області Олександр Чебан.

Прес-служба УДСНС України у Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: 10 липня в ...
Наступна новина: У Тернополі додатково ...

КОМЕНТАРІ