В Чернівецькій області рятувальники та волонтери навчали громадян безпечному відпочинку на воді

В Чернівецькій області рятувальники та волонтери навчали громадян безпечному відпочинку на воді

09.07.15 10:39 0 587
З початку року в Чернівецькій області внаслідок необережного поводження на воді загинуло 5 людей. Дані трагічні випадки траплялися в тих місцях, які не були визначені для купання і де не були обладнанні рятувальні пости. Вибираючи для відпочинку стихійні місця, люди опиняються один на один із можливою небезпекою. У таких випадках, якщо людина потрапить у біду, її життя залежатиме від правильності дій тих, хто опинився поруч. Саме тому, з метою запобігання загибелі людей на водоймах, працівники Управління ДСНС України у Чернівецькій області проводять комплекс заходів, спрямованих на роз’яснювальну роботу з людьми. До цієї роботи також долучаються і волонтери та представники інших організацій. Зокрема, 7 липня рятувальники та працівники кафедри безпеки життєдіяльності Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича провели профілактично-показовий захід з відпочиваючими на Центральному міському пляжі у Чернівцях.

На початку даного заняття рятувальники перш за все звернулися до відпочиваючих із закликом купатися лише в призначених для цього місцях та дотримуватися при цьому правил безпеки. Для того, щоб краяни добре пам’ятали як поводитися під час відпочинку, їм були роздані листівки та пам’ятки з правилами безпеки. Після цього, з людьми було проведено навчання з надання домедичної допомоги людині, яка тоне. Для цього, фахівці кафедри безпеки життєдіяльності ЧНУ ім. Юрія Федьковича детально розповіли та продемонстрували на практиці всім бажаючим, яких виявилось чимало, що потрібно робити у випадку, коли потопаючого витягнули з води і йому потрібна допомога. Окрім того, кожний бажаючий міг сам спробувати, наскільки він вміє правильно проводити непрямий масаж серця та штучне дихання.

Проведення таких заходів є надзвичайно важливими, адже завдяки практичним заняттям людина зможе швидше зорієнтуватися небезпечній ситуацій та надати правильно допомогу тому, хто цього потребує.

Прес-служба УДСНС України у Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Хмельниччині ...
Наступна новина: Тернопільська область: ...

КОМЕНТАРІ