Волинська область: паліїв,які спричинили пожежі на торфовищах,притягнуто до адміністративної відповідальності

Волинська область: паліїв,які спричинили пожежі на торфовищах,притягнуто до адміністративної відповідальності

09.07.15 08:09 0 632
Людська необережність у поводженні з вогнем призвела до низки пожеж в екосистемах на території Волинської області.

В умовах стійкої спекотної погоди такі пожежі може спричинити навіть найменша іскра, а щоб загасити охоплене вогнем торфовище чи лісові насадження, необхідні значні людські та матеріальні ресурси.

17 червня мешканка села Фаринки Камінь-Каширського району Тетяна Рудчик спалювала суху траву на власних пайових землях. Необережне поводження з вогнем спричинило перекидання полум’я на торфяні угіддя поблизу села Соснівка. У результаті – загорілося торфовище. Того ж дня працівники ДПРЧ-8 міста Каменя-Каширського локалізували пожежу, зупинивши її подальше поширення. Щоб остаточно ліквідувати горіння, рятувальники працювали кілька днів поспіль.

3 липня зафіксовано пожежу на торфянику на території Ворокомлевської сільської ради Камінь-Каширського району. Над ліквідацією пожежі, що охопила площу понад 4 гектари, дотепер працюють співробітники ДПРЧ-8 м. Каменя-Каширського. Пожежу локалізовано. Триває ліквідація горіння. Станом на 7 липня погашено 1,9 гектарів торфовища. Як з’ясувалося, пожежа трапилася внаслідок необережного поводження з вогнем 60-річного мешканця села Ворокомле Івана Зубача.

Обох винних осіб притягнули до адміністративної відповідальності за статтею 77-1 «Самовільне випалювання рослинності або її залишків» Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Рятувальники закликають громадян до суворого дотримання правил безпеки під час відпочинку у лісах та господарюванні на відкритих територіях та нагадують про адміністративну відповідальність за випалювання посуші на присадибних ділянках та приватних територіях.

Пам’ятайте, в умовах сухої спекотної погоди банальна необережність з вогнем може призвести до масштабних пожеж в екосистемах.

УДСНС України у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Проект Британської Ради ...
Наступна новина: рятувальники прийняли ...

КОМЕНТАРІ