В Житомирській області жінку в лісі вкусила змія

В Житомирській області жінку в лісі вкусила змія

09.07.15 15:20 0 586
6 липня до рятувальників 17-ї державної пожежно-рятувальної частини м. Олевськ надійшло повідомлення про те, що жінку в районному центрі вкусила змія. Про це надзвичайників сповістив черговий Олевської центральної районної лікарні.

Як з’ясувалося 26-річна жінка пішла до лісу збирати ягоди. Через занадто спекотну погоду вона не одягла речі, які б максимально закрили усі ділянки тіла. Проходячи повз дерева, вона відчула різкий біль у нозі, схожий на укол. Жінка перелякалася і коли обернулася, побачила на землі змію.

Постраждала не стала гаяти час і одразу звернулася за допомогою до медиків. Її госпіталізували до травматологічного відділення Олевської центральної районної лікарні. На щастя, хворій своєчасно надали медичну допомогу і вже ввечері того ж дня відпустили додому. Життю та здоров’ю постраждалої нічого не загрожує.

Рятувальники Житомирщини застерігають населення області! Укус змії може мати дуже серйозні наслідки, тому що отрута швидко вражає життєво-важливі системи організму людини: серцево-судинну, кровотворну, нервову. У вкушеного вже через півгодини наступають загальні ознаки отруєння: слабкість, головний біль, блювота, задишка, запаморочення, з'являється набряклість тканин тощо.

Змії поширені в заболочених місцях, болотах, біля зарослих озер і ставків, у горах та пустелях. Будучи нічними тваринами, удень вони ховаються в старих пнях, у копицях сіна, під каменями або стовбурами дерев. Саме тому ці предмети краще не торкатися руками, а користуватися ціпком.

Особливо уважними треба бути у занедбаних кар'єрах, серед кам'яних руїн, у закинутих будівлях. Змії іноді навіть оселяються на місцях, залишених людиною.

Отож, йдучи до лісу, будьте максимально обережними та підберіть такий одяг, який унеможливить укуси плазунів.

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ