В Житомирській області у зв’язку зі спекотною погодою рятувальники застерігають дотримуватися правил відпочинку на природі

В Житомирській області у зв’язку зі спекотною погодою рятувальники застерігають дотримуватися правил відпочинку на природі

09.07.15 09:42 0 515
Зважаючи на підвищений рівень пожежної небезпеки, рятувальники застерігають населення бути відповідальними у питаннях недопущення пожеж, не розводити багаття, як під час відпочинку, так і в побуті.

Практично щодня до служби "101" надходить інформація про займання сухої трави, спалахи вогню в лісових масивах.

7 липня два відділення рятувальників 17 державної пожежно-рятувальної частини надавали допомогу Олевському лісомисливському господарству у гасінні лісової пожежі поблизу с. Хочино. Загалом за добу по області виникло 5 займань в лісових масивах, вогнем пройдено 1,73 гектари.

Виїжджаючи на природу, безпечніше за все організовувати дозвілля у спеціально облаштованих пунктах відпочинку в лісових масивах вздовж автошляхів, де є відведені місця для вогнищ, напоготові засоби пожежогасіння, є гойдалки для дітей. Це так звані рекреаційні зони, спеціально встановлені працівниками лісомисливських господарств для безпечного користування природними ресурсами.

Розведення ж багать в лісових масивах у спекотну вітряну погоду, викидання у суху траву недопалків сприяє виникненню пожеж і швидкому поширенню вогню на значні відстані. Ситуація погіршується у період масового відпочинку людей на природі у вихідні дні.

З початку року на Житомирщині зусиллями рятувальників та лісівників ліквідовано понад 500 пожеж в екосистемах, серед яких як займання сухої трави, так і невеликі пожежі в лісових масивах, на торфополях тощо. Переважна більшість спричинені саме необережним поводженням з вогнем під час відпочинку і спалюванням сміття на присадибних ділянках.

Відпочивати слід з приємністю для себе та без шкоди для довкілля!

Управління ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ