Хмельницька область: рятувальники нагадали громадянам основні правила безпеки під час перебування біля водойм

Хмельницька область: рятувальники нагадали громадянам основні правила безпеки під час перебування біля водойм

09.07.15 11:19 0 585
Як свідчить статистика, в період купального сезону спостерігається тенденція збільшення кількості нещасних випадків на водних об’єктах області. З початку 2015 року на водних об’єктах Хмельницької області внаслідок утоплення загинуло 26 осіб, з них одна дитина. Крім того, у липні на водоймах області знайдені тіла трьох осіб, причина смерті яких наразі встановлюється. Причиною тому є недотримання правил охорони життя на водних об’єктах. Основними проблемами збереження життя під час курортно-оздоровчого сезону рятувальники називають купання в нетверезому стані, у невстановлених місцях, відсутність належного догляду батьків за дітьми і заплив на далекі дистанції.

З метою попередження нещасних випадків на воді працівники ДСНС постійно проводяться патрулювання місць відпочинку громадян на водоймах. Так, 6-7 липня рятувальники Хмельниччини провели з людьми, які відпочивали на пляжах краю, профілактичну роботу. Працівники ДСНС нагадали громадянам основні правила безпеки під час перебування біля водойм.

Зокрема, волочиські рятувальники здійснили об’їзд водних об’єктів району. В ході патрулювання з відпочиваючими провели інформаційно-роз’яснювальні бесіди щодо безпечної поведінки на воді, а також розповсюдили серед людей тематичні листівки на пам’ятки.

Здійснили інформаційно-роз'яснювальну роботу серед відпочиваючих на водних об'єктах району на період святкування Івана Купала й рятувальники Новоушицького та Славутського районів. Вони спілкувалися з рибалками та місцевими мешканцями щодо заборони купання у необладнаних для цього місцях, окрім того проводили роботу із органами місцевого самоврядування щодо встановлення на березі водоймищ попереджувальних табличок із написами заборони купання.

Аналогічна робота проведена у всіх районах області.

Шановні громадяни! Будьте вкрай обережними під час відпочинку на воді, щоб він був для Вас і Ваших дітей безпечним, весь час суворо дотримуйтеся порад рятувальників!

ГУ ДСНС України

У Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: На Ужгородщині піротехніки ...

КОМЕНТАРІ