Хмельницька область: за добу зареєстровано 4 пожежі в екосистемах,врятовано понад 300 га лісових насаджень

Хмельницька область: за добу зареєстровано 4 пожежі в екосистемах,врятовано понад 300 га лісових насаджень

09.07.15 13:41 0 542
7 липня близько 16:10 випадковими перехожими було виявлено горіння лісової підстилки в лісі за межами м. Славута на території 55 кварталу Голицького лісництва. До гасіння пожежі залучалися вогнеборці та працівники Державного підприємства «Славутський лісгосп». Вогонь встиг охопити 900 кв. м лісової підстилки.

Цього ж дня о 16:51 на пункт зв’язку 22-ї державної пожежно-рятувальної частини надійшло повідомлення про те, що в с. Борбухи Ярмолинецького району горить суха трава.

Негайно до місця виклику прибули рятувальники Державної служби з надзвичайних ситуацій району, які пожежу площею 500 кв. м локалізували о 17:30, ліквідували о 17:50.

Вже о 16:57 до рятувальників смт. Стара Ушиця надійшло повідомлення про пожежу в на території 52-го кварталу лісових насаджень за межами с. Колодіївка Кам’янець-Подільського району. Територія належить Національному природному парку «Подільські Товтри».

Негайно до місця виклику прибули рятувальники 35-го державного пожежно-рятувального поста смт. Стара Ушиця, вогнеборці місцевої пожежної команди с. Крушанівка та працівники Національного природного парку «Подільські Товтри», які пожежу площею 2 га локалізували о 17:35, ліквідували о 17:42. Завдяки оперативним, професійним та злагодженим діям учасників гасіння, не допущено перехід пожежі лісової підстилки у верхову, тим самим були врятовані лісові насадження на площі понад 300 га.

О 17:54 рятувальники Шепетівщини отримали повідомлення про пожежу залишків сухої рослинності на відкритій території в с. Рилівка. На місце виклику прибули вогнеборці 21-ї державної пожежно-рятувальної частини, які пожежу площею 80 кв. м локалізували о 18:33, ліквідували о 18:37.

Ймовірна причина пожеж – необережне поводження з вогнем.

Шановні громадяни! Дотримуйтесь правил пожежної безпеки поблизу лісових масивів, на відкритих територіях.

Аби уникнути пожеж у екосистемах, дотримуйтесь наступних правил:

- не розводьте багаття у лісі;

- намагайтесь не палити в лісі, не кидайте недопалки на землю, особливо там, де наявна суха підстилка;

- не залишайте просякнуті бензином та іншими горючими речовинами ганчірки;

- не використовуйте на полюванні пижі, виготовлені з пожежонебезпечних матеріалів;

- не створюйте смітники в лісі та на прилеглих територіях, тим більше, не підпалюйте їх.

Пам’ятайте, що лише висока культура поводження з вогнем, дотримання правил пожежної безпеки позбавить вас від біди і страждань, що приносять пожежі.

Будьте пильними та у разі виникнення пожежі негайно телефонуйте за номером Служби порятунку «101».

ГУ ДСНС України

у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: У ДТП в Луцьку постраждав ...

КОМЕНТАРІ