В Івано-Франківській області життєво необхідні поради для молодого покоління

В Івано-Франківській області життєво необхідні поради для молодого покоління

09.07.15 08:03 0 636
Упродовж літа рятувальники Управління ДСНС в області і працівники навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Івано-Франківської області проводять інформаційно-просвітницьку роботу із дітьми, які відпочивають й оздоровлюються у дитячих таборах.

Дітям розповідають про найпоширеніші чинники небезпеки літнього періоду та як слід поводитися в тій чи іншій загрозливій ситуації, щоб врятувати своє життя та допомогти іншим. Юним слухачам нагадують основні правила пожежної безпеки, причини пожеж та їх наслідки, наголосивши на тому, що вогонь може приносити як користь, так і велику шкоду, а нехтування елементарними правилами пожежної безпеки може призвести до біди.

З особливим зацікавленням діти ознайомлюються з різновидами вогнегасників, приладами радіаційно-хімічної розвідки, також на спеціальному манекені вчаться надавати першу долікарську допомогу. Допитливим хлопчакам і дівчатам демонструють різноманітні засоби індивідуального захисту органів дихання та проводять тренінги щодо виготовлення ватно-марлевих пов’язок.

Діти отримують багато яскравих вражень та позитивних емоцій від зустрічі із фахівцями, дізнаються багато цікавої та корисної інформації, закріплюють існуючі знання щодо правил безпечної поведінки. А для кращого засвоєння почутого і побаченого їм вручають листівки та пам’ятки з правилами безпеки життєдіяльності у літній період.

Такі заходи відіграють важливу роль у формуванні в підростаючого покоління навичок здорового та безпечного способу життя. В екстремальній ситуації діти не розгубляться та приймуть правильне рішення, яке допоможе їм вберегти життя.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Львів: на Жовківщині ...
Наступна новина: У Житомирському районі ...

КОМЕНТАРІ