Чернігівська область: рятувальники здійснюють рейдові перевірки екосистем

Чернігівська область: рятувальники здійснюють рейдові перевірки екосистем

09.07.15 11:01 0 574
В умовах сухої та спекотної погоди склався надзвичайний рівень пожежної небезпеки. Головною причиною пожеж у екосистемах залишається необережне поводження громадян з вогнем. Не загашене вогнище, кинутий байдужою рукою сірник чи недопалок дає життя полум’ю, в якому за мить щезають гектари лісу. З цим зазначимо, що в області з початку року зафіксовано 42 пожежі у лісах, 7 - на торфовищах та 506 - сухої рослинності або сміття на відкритій місцевості. Сліди згарищ складають загальну площу близько 3 тис. га.

Тому, чернігівські рятувальники спільно з працівниками лісового господарства працюють на попередження масштабних лісових пожеж. Перш за все, щотижня, у кожному районі області проводяться патрулювання, а також спільні рейдові перевірки місць масового відпочинку, в ході чого з громадянами проводяться профілактичні бесіди, вручаються відповідні пам’ятки, листівки з питань безпеки життєдіяльності. Такі перевірки триватимуть, поки утримається спекотна погода з відповідними обмеженнями в’їзду до лісових масивів.

Рятувальники звертають увагу населення бути вкрай обережними та за будь-яких обставин суворо дотримуватися заходів пожежної безпеки.

У ДСНС у Чернігівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ