В Чернігівській області піротехніки ДСНС знищили 152-міліметровий артснаряд

В Чернігівській області піротехніки ДСНС знищили 152-міліметровий артснаряд

09.07.15 14:05 0 538
07 липня о 13:00 у Чернігові до обласного Управління ДСНС надійшло повідомлення про те, що по вул. Береговій, неподалік від житлових будинків, під час гри діти знайшли предмет схожий за ознаками на артилерійський снаряд. Про небезпечну знахідку вони повідомили дорослих, а ті, в свою чергу, зателефонували по номеру "101". Співробітники міліції взяли під охорону небезпечне місце.

Група піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спецпризначення УДСНС у Чернігівській області, що прибула за викликом, ідентифікувала предмет, як артилерійський снаряд калібру 152 мм часів Великої Вітчизняної війни. Після проведення невідкладних робіт та обстеження прилеглої території вибухонебезпечний предмет вивезли у спеціально визначене місце за межі населеного пункту та о 15:20 знищили шляхом контрольованого підриву.

Завдяки тому, що діти правильно повели себе при виявленні боєприпасів, ніхто не постраждав. З цим рятувальники нагадують: якщо Ви знайшли вибухонебезпечний, або схожий на нього предмет, ні в якому разі не чіпайте його, не намагайтеся відкопати, перенести чи ударити по ньому. Позначте місце небезпечної знахідки, відведіть подалі від нього людей та негайно повідомте про подію в оперативно-рятувальну службу по телефону – 101, або міліцію - 102. Пам'ятайте, що знешкодженням вибухонебезпечних предметів мають займатися лише фахівці.

Управління ДСНС у Чернігівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Рівненщині у ...

КОМЕНТАРІ