У Рівненській області рятувальники готуються до зернозбиральної кампанії

У Рівненській області рятувальники готуються до зернозбиральної кампанії

09.07.15 14:55 0 619
07 липня з метою перевірки готовності до реагування служб цивільного захисту району у разі можливої загрози виникнення пожежі на зернопереробних підприємствах співробітниками 15-ї державної пожежно-рятувальної частини були організовані та проведені тактико-спеціальні навчання із залученням сил та засобів служб цивільного захисту Корецького району на зерноочищувальному сушильному комплексі ТзОВ „Фаворит-Агро”.

За тактичним задумом навчання, внаслідок технологічної поломки системи вентилювання сушки зерна, що працює на природному газі, виникло загоряння всередині сушильного барабану. Крім того, із пошкодженого газового обладнання стався витік газу та існувала реальна загроза вибуху.

Адміністрація об’єкта про надзвичайну подію відразу повідомила Службу порятунку за номером «101». До приїзду рятувальників енергетична служба підприємства знеструмила все електрообладнання та силами добровільної пожежної дружини організувала евакуацію працюючого персоналу та ліквідацію пожежі первинними засобами пожежогасіння.

Рятувальники, прибувши до місця виклику, відразу приступили до ліквідації пожежі, а також спільно з працівниками газової служби провели комплекс заходів, спрямованих на усунення причин витоку природного газу. Спільними зусиллями служб цивільного захисту району за короткий термін часу умовну пожежу вдалося локалізувати та не допустити вибуху газу.

«Проведення таких спільних навчань є запорукою злагодженої роботи служб цивільного захисту району при виникненні реальних екстрених ситуацій. А це в свою чергу дозволить успішно їх ліквідувати з мінімальними матеріальними збитками, і саме головне - не допустити загибелі та травмування людей», - зазначив начальник Корецького районного сектору ГУ ДСНС підполковник служби цивільного захисту Олександр Боксанчук.

ГУ ДСНС у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Тернополі з 15 липня до ...
Наступна новина: Хмельницька область: за ...

КОМЕНТАРІ