У Рівненській області проведено семінар-нараду із головними державними інспекторами з нагляду у сфері пожежної та техногенної безпеки

У Рівненській області проведено семінар-нараду із головними державними інспекторами з нагляду у сфері пожежної та техногенної безпеки

09.07.15 11:28 0 574
07 липня в Головному управлінні ДСНС України у Рівненській області відбулася семінар-нарада з головними державними інспекторами міських, міськрайонних та районних відділів обласної Держслужби з НС щодо забезпечення належного рівня пожежної та техногенної безпеки на території області та обговорення шляхів подальшого вдосконалення форм і методів роботи. Керував нарадою заступник начальника ГУ ДСНС у Рівненській області полковник служби цивільного захисту Ігор Михальчук.

Відкриваючи засідання, він зокрема наголосив: «На сьогоднішній день потрібно сконцентрувати всі сили на запобігання пожежам в природних екосистемах та на території лісогосподарських підприємств. Адже найбільше пожеж трапляється через необережне поводження громадян з вогнем, спалюванням сміття поблизу житлових будинків, неконтрольованим випалюванням сухої трави на сільгоспугіддях, пустирях, уздовж доріг тощо». Враховуючи це, полковник Ігор Михальчук доручив інспекторському складу посилити на підвідомчій території профілактично-роз’яснювальну роботу з населенням щодо запобігання виникнення пожеж у побуті та екосистемах, а також забезпечити постійний моніторинг пожежонебезпечної ситуації, пов’язаної із сухою спекотною погодою та вжити своєчасні заходи для запобігання виникнення пожеж. «Питання щодо профілактики та оперативного реагування на пожежі в природних екосистемах підрозділами Головного управління знаходиться на постійному контролі керівництва ДСНС України», - наголосив заступник очільника Служби порятунку Рівненщини.

Учасникам семінару нагадали порядок та особливості проведення перевірок органами державного нагляду у сфері пожежної та техногенної безпеки. Окремо організатори семінару звернули увагу інспекторів державного нагляду у сфері пожежної та техногенної безпеки на дотримання законності та виконанням вимог законодавства, нормативно-правових актів під час здійснення наглядово-профілактичних функцій. У порядку денному також вивчалися теми, що стосуються цивільного захисту населення, зокрема, вимоги постанов Кабінету Міністрів щодо порядку підготовки до дій за призначенням органів управління та сил цивільного захисту та про затвердження порядку здійснення навчання населення діям у надзвичайних ситуаціях, а також проведення спеціальних об’єктових навчань та тренувань з питань цивільного захисту.

На завершення наради перед присутніми головними державними інспекторами наглядових органів міст та районів області з доповіддю щодо дотримання вимог антикорупційного законодавства при виконанні функцій державного нагляду у сфері техногенної та пожежної безпеки виступив начальник сектору з питань запобігання та виявлення корупції ГУ ДСНС у Рівненській підполковник служби цивільного захисту Віктор Степанюк. Представник Головного управління ознайомив учасників семінару з фактами відкриття кримінальних проваджень у відношенні співробітників підрозділів ДСНС України в областях за ознаками злочинних дій у сфері службової діяльності, які були зафіксовані правоохоронними органами протягом І півріччя 2015 року. Також, він розповів про запобіжні антикорупційні заходи постійного характеру, передбачені Законом України «Про засади запобігання і протидії корупції» та Законом України «Про правила етичної поведінки» з урахуванням специфіки службової діяльності державних інспекторів з нагляду. Після цього присутні детально обговорили інші питання, що стосуються виконання вимог антикорупційного законодавства підрозділами Головного управління ДСНС України у Рівненській області.

ГУ ДСНС у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ