Рівненщина: у прокуратурі області відбувся семінар з питань проблематики при розслідуванні дорожньо-транспортних пригод

Рівненщина: у прокуратурі області відбувся семінар з питань проблематики при розслідуванні дорожньо-транспортних пригод

09.07.15 08:55 0 638
Проблемні питання організації слідчо-наглядової роботи та взаємодії з експертними органами при розслідуванні дорожньо-транспортних пригод стали предметом розгляду навчально-практичного семінару, який відбувся у прокуратурі Рівненської області.

Захід зорганізовано спільно з Радою адвокатів Рівненської області для працівників апарату прокуратури області, міських, міжрайонних та районних прокуратур та членів ради адвокатів регіону.

Семінар проведено під головуванням заступника прокурора області Андрія Боровика та голови Ради адвокатів Рівненської області Павла Луцюка.

Присутні мали можливість прослухати кандидата медичних наук, судово-медичного експерта вищої кваліфікаційної категорії Миколу Тагаєва. Доповідач довів до відома слухачів семінару можливості судової медицини при дослідженні дорожньо-транспортних травм, а також поділився досвідом проведення документування, розслідування ДТП та їх судово-експертний супровід.

Згідно програми семінару проаналізовано типові помилки, які допускаються слідчими при огляді місця події, повторено методику проведення огляду місця ДТП та слідчого експерименту.

У ході практичних занять наглядно показано порядок проведення огляду місця дорожньо-транспортної пригоди на імпровізованому місці наїзду на пішохода та місці зіткнення транспортних засобів.

Учасники семінару дійшли висновку, що лише спільними зусиллями слідчих і експертних підрозділів під процесуальним керівництвом прокурора можливо в стислі терміни забезпечити вирішення завдань щодо встановлення істинних причин порушення правил безпеки, що призвели до дорожньо-транспортної пригоди, і обставин, які їм сприяли.

Прес-служба прокуратури Рівненської області Tweet
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Протягом доби на Волині ...
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ