Львівщина: упродовж доби на водоймах області загинуло 2 людини

Львівщина: упродовж доби на водоймах області загинуло 2 людини

09.07.15 14:29 0 715
6 липня о 12:00 рятувальники рятувального поста місцевого озера Львівської центральної рятувально-водолазної служби витягнули з води тіло, без ознак насильницької смерті. Чоловік, 1988 року народження, був мешканцем м. Львова, і пропав ще 5 липня о 20:35 в с. Дроговиж Миколаївського району, під час відпочинку на озері.

6 липня о 22:10 до рятувальників надійшло повідомлення від чергового диспетчера Городоцької центральної районної лікарні про те, що в с. Дроздовичі Городоцького району в місцевому ставку було виявлено тіло чоловіка, 1968 року народження. Місцеві мешканці витягнули з води тіло, без ознак насильницької смерті.

Загалом від початку року на території області виявлено 34 загиблі особи на водоймах, з них 5 дітей. Підрозділами ДСНС на воді врятовано 4 особи.

Головне управління ДСНС України у Львівській області звертається до мешканців та гостей регіону з проханням бути обережними та дотримуватись правил безпеки поведінки на водних об'єктах.

Шановні батьки! Навчайте своїх дітей правилам безпеки і не залишайте малих без догляду! Давайте разом зробимо так, щоб святковий відпочинок залишив тільки приємні спогади та враження!

Правила поведінки на воді:

- Купатися краще вранці або ввечері, коли сонце гріє, але немає небезпеки перегрівання.

- Температура води має бути не нижче за +17-19° С, у холоднішій купатися небезпечно.

- Плавайте не більше 20 хвилин. Цей час слід збільшувати поступово, починаючи з 3-5 хвилин.

- Не можна доводити себе до ознобу. При переохолодженні можуть виникнути судоми, припинитися дихання, статися непритомність. Краще купатися кілька разів по 15-20 хвилин. В перервах пограйте в рухливі ігри.

- Не входьте та не пірнайте у воду після тривалого перебування на сонці, оскільки це може спричинити припинення дихання.

- Не заходьте у воду в стані алкогольного або наркотичного сп'яніння.

- Якщо поблизу немає обладнаного пляжу, вибирайте безпечне для купання місце з поступовим ухилом та твердим і чистим дном.

- У воду заходьте обережно. Ніколи не пірнайте в незнайомих місцях.

- Не запливайте далеко, особливо за буї. Ви можете не розрахувати свої сили.

- Відчувши втому, не треба панікувати. Спробуйте якнайшвидше добратися до берега.

- Якщо вас захопило плином, не намагайтеся з ним боротися. Треба рухатися за течією, поступово, під невеличким кутом, наближаючись до берега.

- Якщо ви потрапили у вир, наберіть побільше повітря в легені, зануртеся у воду і, зробивши сильний ривок убік, спливіть.

- У водоймах з великою кількістю водоростей та ряски потрібно плисти поблизу самої поверхні води, не робити різких рухів, щоб не заплутатись.

- Дуже обережно плавайте на надувних матрацах, автомобільних камерах і надувних іграшках. Вітром або плином їх може віднести далеко від берега, або захлеснути хвилею. Із них може вийти повітря, що призведе до втрати плавучості.

- Не наближайтеся до суден, човнів і катерів, які пропливають поблизу.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівці: ...
Наступна новина: Керівники територіальних ...

КОМЕНТАРІ